Sivu 1/1

koirien kakkaus ongelma

ViestiLähetetty: 11 Syys 2016 08:52
Kirjoittaja huolestunut omistaja
Omistan siis uros samojedin koira joka on 8kk vanha. Sillä on herkkä vatsa ja vähän väliä ripulia,ripulin aikana koira ei muutu paitsi että takapää aina todella likainen ja pahan hajuinen. Jodan ruoka muuttui hetki sitten jahti vahdista pedigreehen (saattaa olla yksi syy) ihmetelen vain että mikä sen on sitten aijemmin aiheuttanut. Mietin myös että saattaisiko takapään lika ja haju johtua anaalirauhasista (jotka normaalisti tyhjenee koiran kakatessa syntyneen paineen avulla)kun kerran Jodan kakka on ripulimaista suurimman osan ajasta niin aiheuttasko ne hajun. Joda on myös tosi kiinnostunu takapäästään ja ei oikein tykkää jos katsotaan. olen miettinyt myös että onkohan pedigree ruoka sitten jotenkin sopimatonta.syö vähän väliä raakaa lihaa ja luita. Toivottavasti joku osais auttaa. että mistä vois johtuu tai millo mennä lääkäriin.

Re: koirien kakkaus ongelma

ViestiLähetetty: 14 Syys 2016 08:20
Kirjoittaja sahrami
Kannattaa mennä lääkäriin jos löysä uloste on jatkuva ongelma. Tietysti, jos koira vaikuttaa muuten normaalilta eikä ole laihtunut, voit kokeilla vaihtaa ruuan eläinkaupan johonkin suolistoystävälliseen ja/tai allergiaruokaan. Toki täytyy huomioida että 8kk vanhalle suurehkon koirarodun edustajalle ei voi syöttää mitä tahansa ruokaa jotta luusto saa oikeassa suhteessa mineraaleja ja paino pusyy sopivana. On koiria joiden vatsa ei siedä tavallisia koiranruokia ja myös ruoka-aineallergia voi aiheuttaa löysiä ulosteita. Myös raaka liha ja luut voivat olla ripulin aiheuttajia, vaikka ne tavallaan ovatkin koiran luonnollista ruokaa. Ja olethan antanut koiralle riittävän sisäloishäädön? Mutta, syynä voi olla myös jokin ruuansuöatuselimistön sairaus, joten jos kotikonstit eivät auta, kannattaa käydä eläinlääkärissä. Ja pennun/nuoren koiran kanssa kynnyksen tulisi olla pienempi kuin aikuisen kanssa.

Re: koirien kakkaus ongelma

ViestiLähetetty: 04 Loka 2016 17:22
Kirjoittaja setteri
meillä oli samaa ripuliongelmaa, kun koira 2 vuotiaana tuli hoitooni/lemmikiksi.

rtg:ssa näkyi jo selvästi suoliston paksuuntumaa ja täydellinen ruokailumuutos oli edessä.
allergiatestejä en teettänyt vaan lähdin kokeilemaan muutamalla ruoka-aineella.
ripulointi loppui, kun ruokana oli/on kalaa (esim. kypsäksi mikrotettu kalamix, m&m)/ el-kuivamuona/dentastick (namipala)/siannahkarullat (hampaille töitä).

kaikenlaiset kana/liha- puristeherkkupalat aiheuttavat ripulin ja raakaruoka ei käy ollenkaan.

ripuloinnista eroon päästyämme laiha koirani lihoi 6 kg ja yölliset kakkajuoksut loppuivat.

meillä kakkaongelmat johtuivat siis vääränlaisesta ruuasta.