Sivu 1/1

Koiran silmät rähmivät

ViestiLähetetty: 13 Kesä 2008 10:13
Kirjoittaja daisy
Mikä kumma, kun aina silmät vuotavat? Hoidettu on apteekista saatavalla aineella myös eläinlääkärin määräämää voidetta on. Onko tämä jo kroonista? Paha haju loppuu, kun voiteella hoidetaan, näinkö lopun elämän?

Re: Koiran silmät rähmivät

ViestiLähetetty: 16 Kesä 2008 08:31
Kirjoittaja tuijas
Minkä rotuinen koirasi on? Joillain roduilla esim. kääpiörodut silmät tosissaan vuotavat jatkuvasti esim. kapeiden kyynelkanavien takia. Tällöin ylimääräinen rähmä vain pyyhitään kevyesti kostutetulla pumpulilla pois päivittäin. Joillain koirilla vaivaavat myös ylimääräiset ripset tai silmiin asti ulottuvat karvat. Tietysti jos silmä tulehtuu eli märkäistä rähmää tulee runsaasti ja silmät punoittavat tai koira siristelee silmiä/ pyrkii raapimaan niitä, tulee viedä eläinlääkärille.

Re: Koiran silmät rähmivät

ViestiLähetetty: 19 Kesä 2008 02:05
Kirjoittaja daisy
Eli rotuna shar pei, pienikokoinen. Vuotavat/ rähmivät vain koko ajan. Ei pahanhajuista, ei raavi. Mutta putsata saa kyllä monta kertaa päivässä.

Re: Koiran silmät rähmivät

ViestiLähetetty: 02 Heinä 2008 10:43
Kirjoittaja tuijas
Shar peillä usein silmäluomet vaativat leikkauksen jos luomi "valuu" silmän päälle, luomi ärsyttää silmiä ja ne vuotavat hankauksen takia.

Re: Koiran silmät rähmivät

ViestiLähetetty: 05 Heinä 2008 12:10
Kirjoittaja Kami
Meillä myös pennun (6kk) silmät rähmivät välillä kovasti. Rähmä ei haise, mutta on kellertävää ja sitä tulee runsaasti. Pentu ei raavi silmiään eivätkä silmät punota. Joskus kun pentu leikkii villisti, voivat silmät alkaa vuotamaan kirkasta nestettä. Muutenkin joskus silmät näyttävät ns. vetisiltä. Nyt taas rähmiminen on vähentynyt ja silmäkulmissa on aamuisin pienet paakut, jotka pyyhkäistään pois kostealla vanutupolla. Viikko sitten silmät olivat kauhean näköiset, vihreäkeltaista limaa kaikkialla. Juuri kun olimme viemässä lääkärille, rähmiminen loppui.

Mitä mieltä olette, onko syytä tutkituttaa silmät? Rodussa ei pitäisi tyypillisesti olla silmäongelmia, ei ole roikkuvia luomia eikä koira ole kääpiörotua.

Re: Koiran silmät rähmivät

ViestiLähetetty: 07 Heinä 2008 09:40
Kirjoittaja tuijas
Pennuilla bakteerien aiheuttamat silmätulehdukset ovat hyvin yleisiä, joten kyllä veisin eläinlääkäriin, vaikka välillä silmät olisivat paremmassakin kunnossa. Yksittäinen silmätulehdus pennulla ei vielä kerro uusiiko sairaus tulevaisuudessa, usein silmävaivat helpottavat kun ikää tulee, etenkin jos rodulla ei tyypillisesti ole silmävaivoja.

Re: Koiran silmät rähmivät

ViestiLähetetty: 08 Heinä 2008 17:03
Kirjoittaja lucanne
Koiralla jolla on silmätulehdus, eli käsittääkseni rähmä on juuri silloin keltaista, tarttuuko se helposti muihin koiriin??
Esim. ihmisellä oleva silmätulehdus tarttuu erittäin herkästi ja monet eivät edes tiedä miten vakavasta asiasta on kyse.

Itse veisin lääkäriin ja pitäisin huolen, että se myös hoidetaan jos ei ole kyseessä "normaalisti" vuotavat silmät.
Minun koirallani silmät vuotavat mutta lääkäri on sitä mieltä, että koirat joiden pää on hyvin alhaalla, eli pienet rodut, niin silmät ärsyyntyvät usein ihan vain pölyn vuoksi jota siellä maan lähellä pyörii aina.

Puhdistan keitetyllä vedellä ja joskus käytän boorivettä jota saa apteekista. Sillä saa myös valkoisista karvoista sitä ns. "ruosteisuutta" pois.

Re: Koiran silmät rähmivät

ViestiLähetetty: 06 Syys 2008 21:09
Kirjoittaja daisy
Meillä loppui rähmiminen ruokavaliovaihdiksen myötä.