Mainoksia

Koiran hyberaktiivisuus

Koiran hyberaktiivisuus

ViestiKirjoittaja astnark » 11 Heinä 2008 23:30

Minulla on nuori koira, vajaa 1 vuotias. Se on rakenteellisesti todella hyvän näköinen. Se kasvoi tasaisesti ja sillä on erinomaiset kulmaukset. Sertin se sai jo 9 kuisena. Sen sisarukset ovat MV jo nyt. Ongelmani on minun koirani mieletön viettivoimaisuus. Se lähtee vaikka perhosen perään ja juoksee tuntitolkulla sen perässä. Minulla on saman rotuinen vanhus, joka painaa 38 kg. Sähikäinen painaa reilut 20 kg. Ne saavat saman verran ruokaa eli 2* 500g päivässä. Nuorikon ruoka on kuitenkin vahvempaa. Nuorikko on kasvanut hienosti, mutta jää auttamattomasti ison holskun varjoon. Nuorikko näyttäisi olevan allerginen kanalle ja sen rasvalle. Siksi se saa vain lampaanlihaa ja vege rasvoja. Olen ajatellut kilpirauhasen liikatoimintaa. Onko se mahdollista? Nuorikko kyllä tykkää koulutuksesta, mutta tyypillinen holsku ei kestä tunnista toiseen toistoja, mutta tämä nimenomaan vaatii sitä. Vatsa nuorikolla on sekaisin säännöllisesti ja kylkiluut suorastaan paistaa turkin läpi. Olisiko meillä syytä painua tutkimuksiin? Koira on sijoituskoira ja tuleva siitoskoira.
astnark
 
Viestit: 4
Liittynyt: 11 Heinä 2008 22:56

Re: Koiran hyberaktiivisuus

ViestiKirjoittaja astnark » 12 Heinä 2008 00:12

Minä todella kaipaan vastauksia kyseiseen vaivaan. Olen melko epätoivoinen, sillä koira on kotona todella rauhallinen, mutta muualla se ei pysty rauhoittumaan ollenkaan. Pari päivää hoidossa merkitsee erittäin rauhallisia päiviä kotona. Se on hieno koira, mutta joskus sen silmien ilmeet suorastaan hämmentää ja ehkä pelottaa oman alfa uroksen jälkeen. Se ei kuitenkaan ole itse alfa, mutta kova on yritys.
astnark
 
Viestit: 4
Liittynyt: 11 Heinä 2008 22:56

Re: Koiran hyberaktiivisuus

ViestiKirjoittaja tuijas » 12 Heinä 2008 18:30

Heippa, koiran kilpirauhasen liikatoiminta on harvinaisempaa, stressimaha on yleisempää eli masu menee sekaisin stressaavista tilanteista. Ja tietty allergiat mahdollisia. Suosittelisin eliminaatiodieettiä kun koira saavuttaa aikuiskoon näihin mahavaivoihin. Aktiivinen koiran kouluttaminen juuri lyhyitä pätkiä kerrallaan on yleensä paras yliaktiivisuuteen. Paljon pähkinöitä siis purtavaksi!
tuijas
 
Viestit: 780
Liittynyt: 26 Helmi 2008 20:21


Paluu Koiran terveydenhoito

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa