Mainoksia

Kennelyskästä

Kennelyskästä

ViestiKirjoittaja Zeena » 30 Tammi 2010 18:56

Miten suosittelisit toimittavan useamman koiran perheessä, jossa yhdellä on kennelyskä? Onko syytä pitää perheen muut ei-oireilevat koirat poissa harjoitushalleilta, ettei virus leviä? Kuinka pitkään? Leviääkö virus vain koiran kantamana, vai voiko ihminen toimia viruksen levittäjänä? (Eli onko myös koiran omistajan syytä pysyä poissa halleilta ja treenikentiltä kunnes kaikki koirat ovat oireettomia?)
Zeena
 
Viestit: 1
Liittynyt: 30 Tammi 2010 18:48

Re: Kennelyskästä

ViestiKirjoittaja Petra » 30 Tammi 2010 21:09

"Taudin itämisaika vaihtelee pääasiallisesta taudinaiheuttajasta riippuen 1-14 päivän välillä. Tauti leviää koirasta toiseen pisaratartuntana yskimisen välityksellä sekä myös suorassa kontaktissa koirien nuuskiessa toisiaan. Taudinaiheuttajat saattavat tarttua myös sairasta koiraa käsitelleiden ihmisten ja sairaan koiran kanssa kosketuksissa olleiden esineiden välityksellä. Tällaisia ovat esim. häkit, makuualustat sekä ruoka- ja juomakupit."

tämä teksti siis kopioitu osoitteesta

http://www.kennelyska.fi/Tartunta.asp
Petra
 
Viestit: 43
Liittynyt: 28 Kesä 2009 21:34

Re: Kennelyskästä

ViestiKirjoittaja sahrami » 06 Helmi 2010 14:48

Eli siis kannattaa pitää muutkin koirat kotona taudin ajan tuo edellisen perusteella =) Ja lisäksi välttää itse koskettelemasta muiden koiria sekä noudattaa erityisen hyvää hygieniaa kotona sairaan koiran suhteen. Tarttuukohan muuten nuo kennelyskää aiheuttavat pöpöt vielä senkin jälkeen kun sairastunut eläin on jo toipumassa/toipunut?
sahrami
 
Viestit: 291
Liittynyt: 16 Joulu 2009 16:40


Paluu Koiran terveydenhoito

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa