Mainoksia

Pakkasella veren vuoto emättimestä

Pakkasella veren vuoto emättimestä

ViestiKirjoittaja lumme84 » 22 Helmi 2010 19:11

Hei!
onko kellään kokemusta tällaisesta tilanteesta? Nuorempi narttumme 1,5v on nyt pari kertaa kovalla tuulella ja pakkasella vuotanut muutaman pisaran kirkasta verta emättimestään. Koira on virkeä, innokas ja syö normaalisti (eli ahneesti). Koiralla on ulkohaalarit, oma turkkinsa on ohut ja ilman pohjavillaa. ( karvallinen perun karvaton koira)
Nyt siis olen parina eri päivänä huomannut sen emättimestä tulleen muutaman tipan kirkasta verta haalarin lahkeelle. Koira ei näytä itse sitä huomanneen ollenkaan. Tytöllä myös usein jää pieniä jääkokkareita roikkumaan emätintä ympääröivistä karvoista. Mietin nyt että voisivatko nuo jääkokkareet aiheuttaa jotain hiussuonten katkeamista sillä alueella, josta sitten verenvuoto johtuisi. Viimeisetä juoksusta on nyt n. 3 kk aikaa. Tarkkailemme luonnollisesti tilannetta, ja otamme eläinlääkäriin yhteyttä mikäli tilanne pahenee yhtään. ps. tänään tyttö on ilmeisesti reväyttänyt takajalkansa lihaksen, onko ontumisella ja verellä yhteyttä toisiinsa, jää nähtäväksi. Mikäli aamun mennessä ei jalan aristaminen helpota otamme lääkäriin yhteyttä. Kerron sitten miten kävi jos siihen mennään.
lumme84
 
Viestit: 2
Liittynyt: 22 Helmi 2010 18:59

Re: Pakkasella veren vuoto emättimestä

ViestiKirjoittaja Kääkkänä » 23 Helmi 2010 18:29

Olisikohan pakkasen ja kuivuuden aiheuttamaa tuokin. Meidän uroskoiralla nimittäin verestivät kivekset erään lenkin jälkeen, pakkasta oli silloin noin -16 mutta epäilen että ilman kuivuus oli suurin syy siihen. Nyt vaikka pakkasta on enemmän ei verta ole tullut. Törmäsin netissäkin vastaaviin havaintoihin, että pakkasella verestää uroksilla kivekset.
Ei se mitään vaarallista kai ole, koirani ei huomannut asiaa mitenkään, ei nuollut tms. huomioinut verestävää kohtaa. Läiskä parani parissa päivässä.
Kääkkänä
 
Viestit: 44
Liittynyt: 14 Tammi 2010 18:49

Re: Pakkasella veren vuoto emättimestä

ViestiKirjoittaja lumme84 » 04 Maalis 2010 18:37

Emme sitten lähteneet lääkäriin, vaiva parani itsestään. Eli siis kun oli pahin pakkanen niin lyhensimme ulkonaolo aikaa reilusti. Kun pakkanen hellitti olimme taas normaalisti ulkona, ja koko tuona aikana ei ole veren vuotoa ollut enää. Varmaan sitten just se kuivuus+tuuli+pakkanen sai aikaan sen. Ja koipikin tuli ennallen muutaman päivän "riehunta"tauolla.
lumme84
 
Viestit: 2
Liittynyt: 22 Helmi 2010 18:59


Paluu Koiran terveydenhoito

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa

cron