Mainoksia

Kasvuhäiriö etutassun nivelessä

Kasvuhäiriö etutassun nivelessä

ViestiKirjoittaja Tipsu » 27 Touko 2010 10:45

Hei!

Elli tipsu (9kk) vietiin viime viikolla eläinlääkärille selvän ontumisen takia. Jalka näytti myös hieman vinolta ulkoapäin. Pienenä Ellin nivelet naksuivat kummasti kun sitä nosti syliin ja joskus kun se hyppäsi alas sängyltä sen jalka ikään kuin lukittui. Eläin lääkäri totesi, että hänellä on kasvuhäiriö etutassun nivelessä. Eläinlääkäri uhkaili jopa lopettamisella. Kirurgin tutkittua kuvat hän totesi, että asialle ei voida tehdä mitään ja, että sen kanssa on vain opittava elämään. Hän myös sanoi ettei Ellin jalkaan satu, sillä muuten se pitäisi sitä ilmassa ja näin ei ole vaan Elli leikkii, kiipeilee ja juoksee ihan yhtäpaljon kuin ennenkin. Kirurgi oli kuitenkin sanonut että saa tehdä vain pieniä lenkkejä, joka on mielestäni melko outoa sillä eikö juuri liikunta vahvistaisi jalkaa ja auttaisi pitämään painon kurissa?
Lisäksi lääkärin jatko hoito-ohjeet olivat mielestäni hieman puutteelliset, joten kysynkin nyt teiltä onko kokemuksia tällaisesta ja mitä voisimme Ellille tehdä? Hain apteekista nivelravinteita josko ne auttaisivat. Auttaisiko fysioterapia tai hieronta? Leikkausta ei ilmeisesti tällaisissa tilanteissa tehdä.
Pääasia että Elliin ei satu, mutta jotain olisi mielestäni tehtävä.

Olen kuullut että tällaiset kasvuhäiriöt saattavat johtua ruokavalion muutokista, mutta niitä ei mielestäni ole ollut. Olemme syöttäneet Ellille Royal Caninin penturuokaa, jota on syötetty edellisillekkin koirillemme. Olemme siis aivan ymmällämme mistä tällainen surkeus johtuu.

Toivottavasti joku osaisi nyt sanoa tähän jotain :/ Kiitos jo etukäteen!
Tipsu
 
Viestit: 1
Liittynyt: 27 Touko 2010 10:30

Paluu Koiran terveydenhoito

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa