Mainoksia

Emo ei anna koskea pentuihin

Emo ei anna koskea pentuihin

ViestiKirjoittaja Milke » 13 Marras 2008 19:20

Toivotut ja odotetut kissanpennut syntyivät viikko sitten keskiviikkona (5.11.). Sekä emo, että omistajat ovat ihan tohkeissaan uusista tulokkaista ja siinäpä tuntuukin nyt piilevän ongelman ydin. Emo on todella mustasukkainen pennuistaan eikä anna omistajien ottaa niitä pois tarkoin valitsemastaan pesästä.

Tarkoitukseni oli siirtää pennut pois emon valitsemasta "synnytyspesästä" edes siksi aikaa, että pesän olisi saanut siivottua. Tai että pesän pehmusteet olisi edes saanut vaihtaa. Sain nostettua yhden pennun pahvilaatikkoon, jota me omistajat olimme siis kaavailleet pentueen pesäksi. Emo alkoi heti piilottamaan loppuja pentuja pehmusteiden sekaan, joten luovuin yrityksestä ja palautin pois nostetun pennun takaisin. Pelkäsin sitäkin, että pennut pian tukehtuvat jonnekin piilopaikkaan.

Emo kuitenkin antoi aluksi ihan hyvin silitellä pentuja, kunhan ne pysyivät pesässä. Nyt sekin tilanne on muuttunut. Pari päivää sitten emo oli siirtänyt pennut uuteen paikkaan ja näytti "salailevan" uuden pesän olinpaikkaa. Se mm. varoi menemästä sinne, kun omistajat olivat näkemässä ja muutenkin "mulkoili" meitä omistajia. Sain onneksi selvitettyä uuden paikan, mutta en sitten viitsinyt mennä sen enempää tutkailemaan pesää. Tänä aamuna yksi pennuista tippui pesästä (onneksi pehmeälle alustalle; uusi pesä oli vaatekaapin toiseksi alin hylly) ja menin auttamaan pennun takaisin emonsa viereen. Tämän jälkeen emo siirsi pennut taas uuteen paikkaan, nyt pari hyllyä ylemmäksi...

Mitä voisimme tehdä, että emo antaisi myös meidän omistajien pidellä pentuja ja olla mukana ensimmäisistä tassutteluista lähtien?

Entä voiko emo stressaantua niin paljon, että tappaisi omat pentunsa, jos menemme liikaa "häiritsemään"? Jossakin minua varoiteltiin siitäkin.
Milke
 
Viestit: 1
Liittynyt: 13 Marras 2008 19:07

Re: Emo ei anna koskea pentuihin

ViestiKirjoittaja tuijas » 15 Marras 2008 16:53

Kyllä tämä pentujen suojelureaktio on ihan luonnollinen. Ylähylly ei tietenkään ole sopiva paikka kissanpennuille, koska voivat pudota sieltä. Jos joudutte koskemaan pentuihin, käyttäkää käsineitä, ettei hajunne tartu pentuihin. Rakentakaa kissalle oma pentulaatikko ja laittakaa "piiloon", kissa todennäköisesti on tähän tyytyväinen. Antakaa kissaemon hoivata pentujaan pentulaatikossa, emo pitää puhtaudesta huolta. Kissaemo vahingoittaa pentujaan vain harvoin, isoin riski tässä lienee ylähyllyltä tippuminen.
tuijas
 
Viestit: 780
Liittynyt: 26 Helmi 2008 20:21

Re: Emo ei anna koskea pentuihin

ViestiKirjoittaja tuijas » 15 Marras 2008 16:54

Kissaemo antaa sitten koskea pentuihin, kun ne ovat kasvaneet hieman isommiksi. Emoa häiritään niin vähän kuin mahdollista.
tuijas
 
Viestit: 780
Liittynyt: 26 Helmi 2008 20:21


Paluu Kissanpennut

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa