Sivu 1/1

Kissaemo puree pentua ja samalla potkii sitä..?

ViestiLähetetty: 28 Kesä 2012 13:08
Kirjoittaja Maukumau
Miksi emo puree pentujaan? Välillä pitää niskasta pentua kiinni ja potkii takajaloillaan sitä. Välillä puree muuten vaan ja kun kiellän niin naukuu ääni "naristen". Onko emo jotenkin ymmällään kun ensimmäinen pentue vai mistä on kysymys???
Olen varalta tilannut nettieläinkaupasta tuttipullon että jos se johtuu tuo pureminen jne siitä teei emolla riitä maito niin täytyy sitten turvautua keinoruokintaan. Mielessä myös käynyt se että ostaisin pienen lasten tuttipullon ja tutin mutten ole varma onnistuisiko sillä syöttää, injektioruiskulla syöttäminen ei onnistu; pennut vasta vähän yli viikon ikäisiä, syntyneet 20.6.
Ihmetyttää että miksi emo käyttäytyy noin?

Re: Kissaemo puree pentua ja samalla potkii sitä..?

ViestiLähetetty: 29 Kesä 2012 08:07
Kirjoittaja sahrami
Kissaemot usein kyllä kanniskelevat pentujaan niskanahasta roikottaen, ja se on täysin luonnollista ja harmitonta. Sen sijaan jos pureminen ja potkiminen on tarkoituksetonta, en osaa selittää käyttäytymistä. Tärkeintä on huolehtia, ettei emo oikeasti vahingoita pentujaan.

Re: Kissaemo puree pentua ja samalla potkii sitä..?

ViestiLähetetty: 01 Heinä 2012 13:32
Kirjoittaja Maukumau
Seurailen yötä päivää ettei emo satuta poikasiaan; laatikko on sänkyni vieressä ja herään jos vähänkin kuuluu ininää kopasta.
Jos nyt vielä pari-kolme viikkoa menisi yhtä hyvin ettei mitään satu niin hyvä. Ihmetyttää vaan tuommoinen käytös, en ole kuullut että emokissa noin käyttäytyisi pentujaan kohtaan..