Sivu 1/1

kissanpennun madottaminen ja rokottaminen

ViestiLähetetty: 09 Huhti 2013 15:09
Kirjoittaja Satu1983
Hei!

Meillä on 4kk kissanpentu jota ei ole koskaan madotettu ja eikä rokotettu. Me haluaisimme rokottaa kissamme, mutta saimme tietää että pitäisi madottaa ennen sitä. Apteekista ostimme Mirrix merkkistä matodus lääkettä ja apteekissa ei oikein tiedetty miten pitäisi edetä. Meidän kissa on sisäkissa ja tulee kulkemaan valjaissa ulkona. Ei syö kalaa. On ronkeli. Raksut menee ja latz kissanruoka.

Olisi kuulema pitänyt madottaa pentuna 2vk:n ikäisenä mutta ei edellinen omistaja tehnyt. Auttakaa meitä mitä tehdään??

Re: kissanpennun madottaminen ja rokottaminen

ViestiLähetetty: 09 Huhti 2013 15:58
Kirjoittaja sahrami
Varatkaa aika rokotuksille ja madottakaa kissa 1-2 viikkoa ennen rokotusaikaa. Koska kissaanne ei ole koskaan madotettu, on hyvin mahdollista että sillä on matoja ja sen vuoksi madotuksen voi tehdä kaksi kertaa viikon välein ennen rokotuksia, jotta kaikki madot saataisiin pois.

Ulkoilevan kissa loishäädöistä ja rokotuksista kannattaa huolehtia jatkossakin. Kaikkein suositeltavinta on tutkituttaa kissan ulostenäyte eläinlääkärillä muutaman kerran vuodessa ja antaa matolääkettä vain siinä tapauksessa että matoja todetaan näytteessä. Mikäli tähän ei halua lähteä, voi kissalle antaa esim. Mirrix-matolääkettä muutaman kerran vuodessa.