Mainoksia

pennun hampaat

pennun hampaat

ViestiKirjoittaja johannamaria » 09 Marras 2009 14:30

Huomasin eilen, että tyttöpentumme hampaat ovat karmeassa kunnossa. Pirpana syntyi viime kesäkuussa eli on noin viisi kuukautta. Suunnilleen tässä iässä käsittääkseni maitohampaat lähtevät. Kun saimme kissat noin kuukausi sitten, tyttökissalla oli keuhkoputken tulehdus, korvapunkkeja ja muitakin loisia (näistä luovuttaja ei etukäteen kertonut...). Nämä vaivat on lääkkeillä hoidettu, mutta Pirpana on hyvin pienikokoinen, puolet pienempi kuin samaan aikaan syntynyt kaverinsa. Neiti silti vaikuttaa ihan terveeltä ja virkeältä ja on TODELLA ahne syöppö, syö siis ihan mitä vaan ehti nappaamaan jos ei vahdita. Eli ei tunnu kärsivän kipeästä suusta. Voiko siis maitohampaat ennen lähtöään olla hirveän näköiset; tumman plakin (?) peitossa? Vai onko kyse jostain vakavasta tulehduksesta? Odotanko toisten hampaiden tuloa vai pitääkö kiireellä viedä eläinlääkäriin?
johannamaria
 
Viestit: 10
Liittynyt: 25 Loka 2009 22:53

Re: pennun hampaat

ViestiKirjoittaja maria n » 10 Marras 2009 18:34

Onko muutos pelkästään hampaissa vai punoittaako ikenet? Haiseeko henki? Yleensä maitohampaat eivät tummu mustiksi ennen lähtöä. Viiden kuukauden ikäisellä pennulla ainakin pienet etuhampaat olisi pitänyt vaihtua ja osalla siinä iässä jo kulmahampaat.
maria n
 
Viestit: 113
Liittynyt: 30 Tammi 2009 18:35

Re: pennun hampaat

ViestiKirjoittaja johannamaria » 11 Marras 2009 15:12

Ikenet näyttää terveiltä, ei punoita. Eikä henkikään haise. Mut semmonen tosi outo ilmiö Pirpanalla on, että aina välillä sen nenä ja huulet on ihan värittömät, veri ei kierrä ollenkaan. Ja se menee ohi itsestään. Onko normaalia?
Niistä hampaista vielä, kokeilisinko ensin hampaiden pesua ja jos ei auta, vien lääkäriin?
johannamaria
 
Viestit: 10
Liittynyt: 25 Loka 2009 22:53

Re: pennun hampaat

ViestiKirjoittaja maria n » 11 Marras 2009 21:35

Voit kokeilla harjata hampaita. Kannattaa myös seurata vaihtuuko hampaat ja näyttääkö pysyvät hampaat normaaleilta. Jos kissa syö, on reipas, ikenet eivät punoita eikä kissa vaikuta kipeältä voi varmaan seurata tilannetta kotona (toki voi käydä eläinlääkärissä jos huolestuttaa). Kissan limakalvot voi normaalistikin näyttää aika vaalealta (esim koiran / ihmisen limakalvoihin verrattuna), mutta kyllä siinä pitää olla verenkiertoa.
maria n
 
Viestit: 113
Liittynyt: 30 Tammi 2009 18:35


Paluu Kissanpennut

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa