Mainoksia

Ongelmallinen pentu

Ongelmallinen pentu

ViestiKirjoittaja buttons » 23 Helmi 2010 09:39

Hei!

Meillä on muutamiakin ongelmia kissanpentumme (10kk) kanssa. Ilmeisesti otimme pennun liian aikaisin, sillä kissan käyttäytyminen on todella riehakasta, aivan kuin emo ei olisi ehtinyt opettaa soveliasta käytöstä. Kissa puree paljon ja on muutenkin välillä kovinkin agressiivinen. Kissa on leikattu. Olemme myös yrittäneet opettaa ettei ihmisiä saa purra, mutta turhaan.
Yksi suurimmista ongelmista kissallamme on kuitenkin vessassa käynti. Alkuun kissa pissasi usein laatikon ulkopuolelle, mutta puupohjaisen hiekan vaihtaminen perinteiseen auttoi tähän. Nyt kuitenkin lähes poikkeuksetta kissan käydessä kakalla, kakkaa jää aina turkkiin (kissa on siis pitkäkarvainen). Kikkareet jäävät aina hännän tyveen kiinni, emmekä tiedä mitä tehdä. Kävimme kerran leikkamassa takapuolen karvoja eläinlääkärissä mutta se on todella kallista hommaa (ja kissa oli TODELLA raivoissaan). Saksilla leikkaaminen on todella riskialtista hommaa, eivätkä useimmat meidän saksemme edes leikkaa noin hienoa karvaa.
Kissan vessakäyttäytyminen on muutenkin vähän mitä on... se siis ei oikeastaan osaa peittää, hiekat lentävät usein minne sattuu ja lähinnä kissa vain raapii seiniä.

Onko jollakin ollut vastaavanlaista ongelmaa ja miten olette siitä selvinneet? Vinkkejä?
buttons
 
Viestit: 1
Liittynyt: 23 Helmi 2010 09:26

Re: Ongelmallinen pentu

ViestiKirjoittaja kassuuu » 27 Helmi 2010 12:31

Kissanpennut ovat usein erittäin "villejä" tapauksia. oletko kokeillut Felidaeta? Se on kissan rauhoittavaa naamaferonomia, ja auttaa kissan stressi tiloissa, häiriökäyttäytymisessä ja saattaisi auttaa myös liian varhain vieroitettuun pentuun. Hiekan voisi vaihtaa ns. pitkäkarvaisten kissojen hiekkaan mm. Ever Cleaniin josta löytyy kyseinen hiekka. Oletko opettanut kissalla sen ollessa pentu laatikolla käymistä? joskus kissalle pitää näyttää, että tähän kuuluu pissiä. Jossain ollaan neuvottu, että kissan saa opetettua asioimaan laatikossa, jos sen peppua hieroo vähän aikaa vessapaperilla kissan ollessa hiekan päällä. Usein tällöin kissalle tulee hätä/halu pissata, jolloin asiat tulevat laatikolle. Laatikon olisi varmasti myös hyvä haista kissan edellisiltä jätöksiltä, jolloin kissa hakeutuyu melko varmasti sinne seuraavallakin kerralla. Ne luvattomat paikat jonne kissa pissaa, olisi hyvä käsitellä vartavasten kissan pissan puhdistamiseen tehdyillä tuotteilla. Jälleen olisi hyvä kääntyä HYVÄN eläintarvike kaupan puoleen. Tosin vaikka kissa ohjattaisiinkin hiekkalaatikolle ja muut pissat asunnosta siivottaisiin pissanpesuaineela voi kissa silti pissata esim. sohville loppu elämänsä. Mainitsema kissa DAP haihdutin voisi auttaa myös ihmisten puremiseen. Täytyy vain muistaa, että ongelmat voivat johtua mistä vain, joten niiden ratkaisuun voi mennä aikaa. Luovuttaa ei kannata.
kassuuu
 
Viestit: 3
Liittynyt: 27 Helmi 2010 12:09


Paluu Kissanpennut

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa