Mainoksia

Ihottumaa vai allergia?

Ihottumaa vai allergia?

ViestiKirjoittaja _TyTTö » 26 Syys 2008 16:45

Minun n.4 ja puolen kk ikäisellä Liitu-tyttöselläni on ollut melkeen koko ikänsä välillä päässä jonkinlaista ihottumaa. sen veli on lopetettu samaisen ihottuman takia koska meni niin pahaksi. Eläinlääkäri tutki silloin Liitun veljen.. Liitulla oli pienempänä, kun oli vielä emonsa kanssa, tätä ihottumaa vähän mutta se hävisi. Sitten kun oli ollut minun luonani päälle kk niin sitä alkoi taas tulemaan. Annoin ennen sitä maitoa sille kun oli saanut edellisessä kodissaankin. No jätin maidon pois ja annon pari viikkoa vain samaa ruokaa ja raksuja. Ei auttanut joten ei varmaan mikään ruoka aine allergia.. Olen soittanut eläinlääkärille tästä ihottumasta ja hän määräsi korvatippoja (Canofite vet) kaksi kertaa päivässä viikon ajan suoraan ihottuma alueelle. tuntui että se auttoi, mutta ihottumaa tuli uudestaan. pidin pari viikkoa väliä ja laitoin toisen viikon niitä korvatippoja. Ei paljon muutosta..

Allergiaksi tuo olisi mielestäni aika kummallinen.

Liitun veljellä ihottuma oli vain korvien edessä naaman puolella. Liitulla se alkoi takaraivosta korvien kohdalta ja menee alaspäin koko ajan. paranee aina siitä mihin on tullut mutta tulee alemmas seuraavaksi. Ensin kun ihottuma puhkeaa, kohdasta lähtee karva ja verta ja märkää tulee vähän, sitten se parin päivän päästä rupeutuu ja siihen jää vain rupi joka paranee itsestään, karva kasvaa takaisin ja se puhkeaa edellisen kohdan alle. Liitu raapii sitä jonkin verran muttei ole varmaan kipeä, ihan normaalisti käyttäytyy muuten. Kutiaa vain muttei se sitä muuten haittaa..

Mitähän tämä ihottuma voisi olla?
_TyTTö
 
Viestit: 8
Liittynyt: 22 Heinä 2008 17:10
Paikkakunta: Ylivieska

Re: Ihottumaa vai allergia?

ViestiKirjoittaja tuijas » 29 Syys 2008 20:01

Onko nämä kaksi kissaa samassa taloudessa? Määrätty lääke tepsii useimmiten, mutta jos ei apua ja tila pitkittyy, voisi ajatella näytteenottoa esim. sieninäyte. Lisäksi lisälääkitykset voivat olla tarpeen etenkin jos ihotulehdus ei ole pinnallinen. Allergia useimmiten kutiaa.
tuijas
 
Viestit: 780
Liittynyt: 26 Helmi 2008 20:21

Re: Ihottumaa vai allergia?

ViestiKirjoittaja _TyTTö » 13 Loka 2008 16:24

Siis minulla on kaksi kissaa, eri pentueista. Se ihottuma ei tartu toiselle. Siitä ihottumasta otettiin silloin sieniviljely ja joitain muita näytteitä kun Liitu sisaruksineen olivat parin kk ikäisiä ja sen veljellä oli paljon sitä ihottumaa, mutta mitään niissä näytteissä ei näkynyt. Eläinlääkäri ei osannut sanoa kunnolla mitä se on. Ainoa jolla sitä ihottumaa ei ole näkynyt on Liitun toinen veli joka on eri perheessä nyt. Liitun emollakin sitä tuli muutaman kerran naaman alueelle sen jälkeen kun oli pennut tehnyt, ennen sitä emolla ei ole missään vaiheessa ollut mitään sellaista. Nyt sitä ihottumaa on tullut Liitulle naamaankin..
_TyTTö
 
Viestit: 8
Liittynyt: 22 Heinä 2008 17:10
Paikkakunta: Ylivieska

Re: Ihottumaa vai allergia?

ViestiKirjoittaja tuijas » 15 Loka 2008 10:17

Sieni tulee kyllä näistä oireista mieleen, mutta ruoka-aineallergian voi testata antamalla eläinlääkäriasemalta saatavaa allergisen kissan ruokavaliota ainoana ruokana. Ehkä jossain vaiheessa uusintanäyte? Joskus kissoilla on myös ihottumaa johon kortisoni auttaa, vaikkei syytä oikein tiedetä. Ei kuitenkaan ensisijainen hoitovaihtoehto.
tuijas
 
Viestit: 780
Liittynyt: 26 Helmi 2008 20:21


Paluu Kissanpennut

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa