Mainoksia

kysymys kissan oireista!

kysymys kissan oireista!

ViestiKirjoittaja ambroosia » 01 Heinä 2010 19:17

Meillä on noin 15 viikkoinen kissanpentu. Tullessaan meille reilu kaksi kuukautta sitten, kissa oli täysin sisäsiisti ja oli vielä viime viikkoon asti.

Nyt pentu on alkanut pissailla sisälle. Viikko sitten se pissi lattialle, ajattelin sen johtuvan siitä, että olimme juuri palanneet mökiltä kotiin. Mutta sitten se pissi eilen sänkyymme ja tänään, kun tulimme kotiin töistä, se oli pissinyt kahdelle ruokapöydäntuoleista. Paikat johon se pissii, on yleensä ollut paikkoja, joissa se nukkuu (sänky, tuolit.)

Kissa juo myös aika reilusti, aivastelee ja maukuu ilman syytä. Se on kasvanut hyvin ja ruokahalussa ei ole vikaa. Hiekkalaatikolla sen on vaikea löytää oikeaa paikkaa ja se kaivelee ja pyörii kauan ennenkuin saa pissattua.

Kissan pissi haisee myös makealle ja "maissiselle".
Mistäköhän tämä voisi johtua?
ambroosia
 
Viestit: 2
Liittynyt: 01 Heinä 2010 19:07

Re: kysymys kissan oireista!

ViestiKirjoittaja ambroosia » 01 Heinä 2010 19:30

kissa on myös viime aikoina piereskellyt paljon ja pierut ovat todella pahanhajuisia.
ambroosia
 
Viestit: 2
Liittynyt: 01 Heinä 2010 19:07

Re: kysymys kissan oireista!

ViestiKirjoittaja Elina93^ » 12 Heinä 2010 20:32

1.Onko kissa leikattu?
-Kyse voi olla merkkamisesta
2.Onko pissanäyte tutkittu tulehdusten varalta?
-Virtsatietulehdus on kissalle erittäin tuskallinen vaiva ja voi sen takia välttää hiekkiksella käyntiä,kun yhdistää sen kipuun.
3.Onko teillä vain yksi hiekkalaatikko vai useampia?
-Hyvä olisi olla yksi hiekkalaatikko enemmän kuin kissoja.Vanhempi voi "dominoida" eikä päästä nuorempaa laatikolle.Monet kissat eivät myöskään halua käyttää samaa laatikkoa toisen kanssa,vaan täytyy olla oma.
4.Millä aineella olet pessyt lakanat ym?
-Etikka poistaa kissanpissan hajua,sillä voi hyvin "pestä" lakanoista pisun hajut ennen kuin pistät ne koneeseen.Eläinkaupoista saa myös pissi pois(pis vaek)-nimistä ainetta.Kissat merkkaavat yleensä juuri niihin paikkoihin joissa se pissa haisee.
5.Oletko kokeillut feliwayta?
-Feliway helpottaa kissan stressioireita ja on monella auttanut kissan merkkailuun.Feliwayta saa apteekeista ja eläinkaupoista suihkeena ja pistorasiaan pistettävänä haihduttimena.
6.Oletko kokeillut erilaisia hiekkalaatuja? -Toiset kissat pitävät pelleteistä,toiset norm.kissanhiekasta.Jos olet vaihtanut hiekkamerkkiä,voi olla ettei kissasi hyväksy sitä.
7.Minkäläisessa paikassa hiekkalaatikko on?
-Hiekkalaatikon tulisi olla rauhallisessa,syrjäisessä paikassa.Monet kissat myös suosivat kannellisia laatikoita,joissa saa rauhassa käydä tekemässä tarpeensä.
Elina93^
 
Viestit: 6
Liittynyt: 22 Touko 2010 11:30


Paluu Kissanpennut

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa