Mainoksia

Kissanpennun oksentelu

Kissanpennun oksentelu

ViestiKirjoittaja Tipsutus » 01 Joulu 2011 01:51

Meidän 4,5 kk vanha kissanpentu alkoi tässä muutama tunti takaperin oksentelemaan ja ripuloimaan. Ensimmäinen oksennus taisi sisältää kaikki sapuskat jo tiistaista lähtien, mutta loput neljä oksennusta on ollu pelkkää vaahtoa. Ripulikin on tullut kaksi kertaa ja molemmilla kerroilla uloste on ollut pelkkää ruskeeta vettä. Pikkuinen sai tiistaina fel- o- vax rokotteen ekan piikin, voisiko johtua siitä? Kissun kaveri, 4 kk vanha tyttökissa sai samaan aikaan fel- o- vaxin tokan piikin. Nytkin taas alkoi oksentelu.
Tipsutus
 
Viestit: 2
Liittynyt: 01 Joulu 2011 01:40

Re: Kissanpennun oksentelu

ViestiKirjoittaja sahrami » 01 Joulu 2011 06:36

Riippumatta siitä, mikä oksentelun syynä on, pentu tarvitsee todennäköisesti eläinlääkärin apua. Raju oksentelu ja ripulointi aiheuttaa nestehukkaa, mikä on hengenvaarallista pennulle ja vaatii pikaista hoitoa. Rokotteen antaneen eläinlääkärin on hyvä saada tietää oksentelusta myös sen vuoksi, jotta hän voi tarvittaessa tehdä ilmoituksen rokotteen epäillystä haittavaikutuksesta. Toki oksentelu ja ripulointi voi johtua monesta muustakin asiasta, ja rokotus on vain sattumalta osunut samaan ajankohtaan. Pennulle täytyy olla tarjolla vettä koko ajan, ja eläinlääkärille on lähdettävä viimeistään siinä vaiheessa kun pentu alkaa vaikuttaa väsyneeltä tai heikolta. Varsinkin pennun ollessa kyseessä on parempi olla liian varovainen kuin päästää tilanne kehittymään pahaksi ennen eläinlääkärille soittamista.
sahrami
 
Viestit: 291
Liittynyt: 16 Joulu 2009 16:40

Re: Kissanpennun oksentelu

ViestiKirjoittaja Tipsutus » 01 Joulu 2011 11:32

Noniin.
Aamulla kävästiin kissun kanssa eläinlääkärissä jossa todettiin kissun hiukan kuivuneen. Todennäköisesti syynä on tämä rokote. Kissulle pistettiin 150 ml ringeriä nesteytykseksi ja oksennuksenestolääkitys. Kotiin sai ottaa ripulin- ja oksennuksenestolääkkeet, joita pitäisi 5-7 päivää antaa. Näille päiville myös uusi kermaviili-riisi-pakastesei-painotteinen ruokavalio pienin annoksin. Kuulemma ei mitään kauhean vakavaa, mutta oli hyvä kuitenkin sielä lääkärillä kävästä.:)
Tipsutus
 
Viestit: 2
Liittynyt: 01 Joulu 2011 01:40

Re: Kissanpennun oksentelu

ViestiKirjoittaja sahrami » 01 Joulu 2011 17:40

Hyvää jatkoa teille!
sahrami
 
Viestit: 291
Liittynyt: 16 Joulu 2009 16:40


Paluu Kun kissa sairastaa

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa