Mainoksia

Kissan oudot hoipertelut

Kissan oudot hoipertelut

ViestiKirjoittaja Hopeakielo » 01 Maalis 2012 21:13

Tamminkuun puolessa välissä toinen kissoistamme tuli ulkoa illalla sisälle ja hoiperteli, toisin sanoen sen takajalat eivät kantaneet kunnolla. Sillä oli hirveä nälkä ja ihmisikävä, lisäksi se oli tavattoman kiinnostunut kaikesta ja tutki kaikkea. Se oli erilainen kuin normaalisti ja hieman vetelä. Soitimme eläinlääkärille, joka sanoi, että luultavasti kissa on törmännyt autoon. No, parin tunnin kuluttua kissa voi jo paremmin eikä seuraavana päivänä muistaakseni ollut mitään outoa.

Nyt sitten tänään illalla sama tapahtui toiselle kissallemme. Tällä huomasin hoipertelun vasta, kun annoin sille ruokaa. Kissa oli tullut ulkoa hetki sisälle mutta leikkinyt normaalisti ja ollut ihan normaalin tuntuinen, takajalat eivät pettäneet silloin. Hetkeä myöhemmin, kun se näytti niin hirveän nälkäiseltä päätin antaa sille ruokaa. Silloin huomasin sillä samat oireet kuin toisella kissalla tammikuussa. Takajalat pettävät, nälkä oli aivan hirmuinen ja kissa on huomionkipeä. Maukuu, jos jää yksin. Ei ole samalla tavalla kiinnostunut asioista kuin toinen oli, mutta sen sijaan leikkiminen kiinnostaa. Ja nyt siitä on tullut vetelä (= jotenkin väsynyt ja rakenteeltaankin vetelä).

Mikä voi aiheuttaa tällaisia oireita? Takajalat pettävät, kauhea nälkä, ihmisikävyys, mielenkiinto asioita kohtaan/leikkisyys ja viimeistään hetken päästä vetelyys. Onko se jotain myrkkyä, rotanmyrkkyä kenties?
Hopeakielo
 
Viestit: 2
Liittynyt: 01 Maalis 2012 20:58

Re: Kissan oudot hoipertelut

ViestiKirjoittaja tuijas » 05 Maalis 2012 12:36

Hei mitä kissat saavat ruoaksi? Kissoilla esim pelkkä lihan syönti voisi johtaa edelläkuvattuihin oireisiin. Minkä ikäisiä kissat ovat?
tuijas
 
Viestit: 780
Liittynyt: 26 Helmi 2008 20:21

Re: Kissan oudot hoipertelut

ViestiKirjoittaja Hopeakielo » 05 Maalis 2012 15:38

Molemmat syövät raksuja päivittäin, ja ne saavat myös purkkiruokaa. Tosin toinen syö sitä ja toinen tuskin lainkaan. Lisäksi annan niille (kypsennettyä) kanaa n. kerran viikossa. Ulkona syövät varmaan hiiriä ja myyriä ym. vastaavia.

Molemmat ovat lähes 2-vuotiaita ja leikattuja. Toinen on kolli ja toinen narttu.

Olen ajatellut, voisiko se olla jonkinlaninen myrkytystila. Mietin, kun ne söivät silloin paljon, niin se voisi olla reaktio, jolla ne yrittävät lieventää myrkkyä. Mutta en todellakaan ole tiedä.
Hopeakielo
 
Viestit: 2
Liittynyt: 01 Maalis 2012 20:58


Paluu Kun kissa sairastaa

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa