Mainoksia

Kissan outo kuolema

Kissan outo kuolema

ViestiKirjoittaja ihmettelijä » 26 Huhti 2012 20:17

Noin vuoden ikäinen talli(tyttö)kissani kuoli omituisesti viime viikonloppuna, ja mielenrauhan vuoksi tahtoisin tietää mikä tällaisen on voinut aiheuttaa:

Eli muutaman päivän ajan kissa oli ollut etäinen, juossut vain ihmisen nähtyään karkuun ja vältellyt näkyvillä olemista. Normaalisti oli tullut syömään yhtä aikaa muiden kissojemme kanssa. Viikonloppuna tultuani tallille kuulin hirveää rääkymistä ja löysin tämän kissan lantalasta. Kissa kouristeli todella voimakkaasti ja rääkyi muutaman kerran. Sen jälkeen kissa ei enää liikahtanutkaan ja mentyäni lähemmäs totesin kissan kuolleen. Kissan turkki oli todella likainen, oli ilmeisesti ehtinyt kouristella tuskissaan lantakasassa jo kauemman aikaa. Jalat olivat vääntäytyneet outoon asentoon. Huomasin, että kissan peräaukon seutuvilta tuli verta ja lähempää näin, että peräaukon kohdalta iho oli revennyt häntää pitkin jonkin verran ylöspäin ja peräaukosta katsottuna myös alaspäin niin, että hännän "lihaksia" näkyi ja revenneestä aukosta tuli jonkin verran sisäelimiä ulos. Repeämä oli siisti ja oli aivan kuin se olisi aiheutunut sisältä päin johtuvan suuren paineen vuoksi. Mitään raapima/puremajälkiä ei näkynyt, eikä lantalaan näkynyt menevän muiden eläimien jälkiä lumessa eli tuskin mikään ulkopuolinen tätä on voinut aiheuttaa. Kissalle oli ehditty yksi matolääke antaa (kaksi muuta jäi antamatta, kun ei antanut ottaa kiinni ennen kuolemaansa). Eli voiko tällaisen repeämän aiheuttaa madot vai mikähän sairaus olisi voinut olla kyseessä? Nyt pelottaa muiden kissojen puolesta, jos heille käy samalla lailla..
ihmettelijä
 
Viestit: 1
Liittynyt: 26 Huhti 2012 19:57

Re: Kissan outo kuolema

ViestiKirjoittaja sahrami » 26 Huhti 2012 22:07

Kuolinsyytä on kyllä aivan mahdoton lähteä edes arvailemaan näkemättä kissaa. Tällaisissa tilanteissa, mikäli kuolinsyy tahdotaan selvittää, täytyy yleensä eläinlääkärin suorittaa ruumiinavaus.
sahrami
 
Viestit: 291
Liittynyt: 16 Joulu 2009 16:40


Paluu Kun kissa sairastaa

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa