Mainoksia

Kalikivirus

Kalikivirus

ViestiKirjoittaja annelisa » 06 Syys 2012 10:12

2-vuotiaalla kissallani on kalikivirus. Käytin häntä eläinlääkärillä ja sanoi että on virukseen ei ole hoitoa. Kurjaa vain kun kissa räkii limaa ja paljon, sekä silmät vuotaa välillä. Seinät ja ym pinnat ovat aina sotkussa. Onko kenelläkään kokemusta kalikista/mikä hoidoksi?
annelisa
 
Viestit: 1
Liittynyt: 06 Syys 2012 10:05

Re: Kalikivirus

ViestiKirjoittaja tuijas » 07 Syys 2012 09:06

Hei, tässä tietoa eläinlääkäri.fi-sivuilta:

"Kalikivirus eli FCV (Feline calicivirus) tarttuu kissasta toiseen yleensä lähikontaktissa, mutta virus voi säilyä eritteissä useamman vuorokauden ajan. Tartunnat ovat yleisiä etenkin nuorilla kissoilla. Taudin vakavuus vaihtelee, mutta tartunnan saanut kissa yleensä paranee. Tällöin kissa voi erittää virusta useamman kuukauden ajan. Oireina kalikivirustartunnassa ovat ylempien hengitysteiden oireet, keuhkotulehdus, haavainen suutulehdus ja jopa suolistotulehdus tai niveltulehdus. Silmien sidekalvontulehdusta ja sierainvuotoa esiintyy usein."

Tukihoito on tärkeää, samoin kissan eristäminen muista kissoista oireilun ajan. Lääkitystä tarvitaan mikäli kissan yleisvointi huononee, esimerkiksi ruokahalu laskee tai kissa on voimattoman oloinen. Lääkitys ei paranna sairautta mutta voi joissain tapauksissa hoitaa toissijaisia tulehdussairauksia /helpottaa oloa.
tuijas
 
Viestit: 780
Liittynyt: 26 Helmi 2008 20:21

Re: Kalikivirus

ViestiKirjoittaja Santra » 30 Syys 2012 15:19

Luin tällaisesta giardian hoidosta, jossa on mainittu myös kalikiviruksen hoito. En vain tiedä, mistä Suomessa tai netistä voisi saada nestemäistä ruoansulatusentsyymiä. Kapselit on tehty proteiinista, mikä taas estää hoidon onnistumisen. Pitäisi olla lähes pelkkää entsyymiä, joka annetaan tyhjään mahaan, josta entsyymi jollain tavalla vaikuttaa suolistossa majailevaan parasiittiin/virukseen. Itselläni ei ole kokemusta hoidosta, mutta oman kissani mahdollisen gardiatartunnan takia haluaisin kokeilla.

http://www.littlebigcat.com/health/giar ... -protocol/
Santra
 
Viestit: 2
Liittynyt: 30 Syys 2012 15:11

Re: Kalikivirus

ViestiKirjoittaja tuijas » 01 Loka 2012 12:10

Valitettavasti minullakaan ei ole kokemusta tästä hoitomuodosta eikä tietoa toimiiko.
tuijas
 
Viestit: 780
Liittynyt: 26 Helmi 2008 20:21


Paluu Kun kissa sairastaa

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa

cron