Mainoksia

Kissan tassun venähdys

Kissan tassun venähdys

ViestiKirjoittaja fabulous » 08 Joulu 2008 22:48

Isokokoinen Norski tyttöni hyppäsi unen pöppörössä kiipeilypuusta ruuan perään, unohtaen missä oli. Kuului kamala tömähdys ja suuri hiljaisuus. Menin säikähtäneenä katsomaan ja kissa makasi maassa täysin liikkumatta. Jonkin ajan kuluttua hän nousi ja ontui pahasti vasenta takajalkaa. soitin eläinlääkäriin ja sain neuvon tarkkailla tilannetta. Kuulema jos kissa varaa yhtään tassua, ei kyseessä ole murtuma, vaan venähdys. Käskettiin katsoa tilannetta pari päivää ja jos siltä näyttää mennä lääkäriin. Noudatin neuvoa ja tassu paranikin paremmaksi parin päivän päästä. Tästä on noin 2-3 viikkoa ja tassu oli normaali tässä välissä. Nyt eilen huomasin, että kissa taas ontuu samaan tassua, ja tänään enemmän.
Ilmeisesti on taas hypännyt jostakin korkealta tai leikkinyt uuden pentukissamme kanssa rajuja leikkejä. Tassu on tänään ollut selvästi kipeämpi kuin eilen, tutkin tassua ja vaikuttaa että se on reiden kohdalta aristava. Kissa astuu sillä ontuen. Mitä teen? Odotanko edelleen että tassu paranee itsestään vai onko parempi mennä rtg kuvaan? Norskilla on hieman ylipainoa, johtuen pennun erilaisesta ruokavaliosta, ja hän muutenkin on perso ruualle ja lihoo helposti. Joten painokin varmaan vaikuttaa kipeän tassun tilaan. Kissa on tänään ollut huomionkipeä, tullut syliin ja vaatinut paapomista.
Onko siis venähdys kyseessä ja odotan normaalia paranemista, vai kiirehdinkö lääkäriin?
fabulous
 
Viestit: 1
Liittynyt: 08 Joulu 2008 22:26

Re: Kissan tassun venähdys

ViestiKirjoittaja tuijas » 09 Joulu 2008 17:31

Koska tila näin uusii, veisin kissan eläinlääkäriin. Eläinääkäri voi päättää otetaanko myös röntgenkuva, mutta aikaa varatessa kannattaa jo mainita, että epäilet että voidaan joutua kuva ottamaan. Osaavat sitten varata tarpeeksi aikaa. Sinä päivänä kun menette eläinlääkäriin, ei kissalle kannata antaa ruokaa. Vettä tulee olla tarjolla. Kissa joudutaan usein rauhoittamaan kuvausta varten.
tuijas
 
Viestit: 780
Liittynyt: 26 Helmi 2008 20:21


Paluu Kun kissa sairastaa

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa