Mainoksia

Oksenteluja sekä pissaongelmia

Oksenteluja sekä pissaongelmia

ViestiKirjoittaja Jossupappa » 13 Loka 2012 11:26

Hei.

Minulla on kaksi kissaa. Toinen on 3-vuotias naaras ja toinen 2-vuotias uros. Molemmat on kastroitu. Kummallakaan ei ole todettu mitään erityistä sairautta. Naaras on kuitenkin ylipainoinen (5,5kg) ja uros on normaalipainoinen.

Naaraamme on oksennellut jo pari kuukautta satunnaisesti pääasiassa väritöntä tai lievästi kellertävää nestettä. Tänäkin aamuna heräsin mieltäkarmivaan kokaukseen. Päästessäni kissan luo siltä valui limaa suupielestä ja se tuhisi/köhisi jonkin verran. Pian se kuitenkin oli ihan normaalisti eikä arastellut silitystä.

Soitin kerran eläinklinikalle ja he arvelivat kissalla olevan karvoja suolistossa tukkimassa ja ostin kissalle Maxim kisanmallasta josta kissa ei kylläkään erityisemmin tykkään.

Mikä kissalla voisi olla vikana? Meillä syötetään tällä hetkellä kissoille applawsin kala/katkarapu märkäruokaa sekä applawsin kanakuivamuonaa. Vettä on myös tarjolla ja molemmat kissat nauttivat sitä yleensä päivittäin.

Toinen kissamme (uros) on taas pissannut ja kakkinut ympäriinsä, kuten futon-patjallemme sekä kylpyhuoneessa lattialle tippuneiden pyykkien ja pyyhkeiden päälle. Uloste kissoilla on normaalia kiinteää ja lähes mustaa mitä nyt äsken sitä vilkaisin.

Kissat on juuri n. kuukausi sitten madotettu Axilurilla. Voisiko se vaikuttaa kummankaan oireisiin erityisemmin?

EDIT: Naaraskissa oksensi juuri uudelleen ja mukana oli tällä kertaa myös limaa sekä hieman karvoja.
Voisiko tämä olla kuivamuonasta johtuvaa?
Jossupappa
 
Viestit: 2
Liittynyt: 13 Loka 2012 11:11

Re: Oksenteluja sekä pissaongelmia

ViestiKirjoittaja tuijas » 15 Loka 2012 09:45

Kissan oksentelun taustalla voi olla karvapallot mutta myös todella monet muut syyt. Toistuvan oksentelun vuoksi kissa kannattaa viedä eläinlääkäriin, jossa voidaan tutkia esimerkiksi veriarvot ja virtsanäyte. Uroskissalta kannattaa ainakin tutkia virtsanäyte, tosin virtsailun ja ulostamisen taustalla voi olla myös käytöshäiriö. Ruokavalion vaihtaminen auttaa joissain tapauksissa esimerkiksi jos kissalla on oksentelun taustalla allergia tai virtsakiteet.
tuijas
 
Viestit: 780
Liittynyt: 26 Helmi 2008 20:21

Re: Oksenteluja sekä pissaongelmia

ViestiKirjoittaja Jossupappa » 15 Loka 2012 13:17

Kiitos.
Jossupappa
 
Viestit: 2
Liittynyt: 13 Loka 2012 11:11


Paluu Kun kissa sairastaa

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa