Mainoksia

Patin leikkaus vai ei sittenkään?

Patin leikkaus vai ei sittenkään?

ViestiKirjoittaja Ebba » 22 Marras 2012 13:07

Pari vuotta sitten kissaltani otettiin ohutneulanäyte oikean puoleisen maitorauhasen kohdalla olevasta patista. Ohutneulanäytteestä selvisi, että kyseessä oli pahanlaatuinen kasvain. Patti leikattiin pois, varotoimenpiteenä myös kaikki muut oikeanpuoleiset maitorauhaset.

Nyt tänä syksynä löytyi myös vasemmanpuoleisesta maitorauhasesta patti. Patista otettiin ohutneulanäyte, joka osoittautui normaaliksi (ei siis syöpäsoluja tms).

Tästä huolimatta eläinlääkäri haluaa poistaa patin.

Olen kahden vaiheilla. Toisaalta on hyvä poistaa patti kaiken varalta. Toisaalta kyseessä on vanhempi kissa (13 v.), joka stressaa eläinlääkärikäyntejä todella paljon. Ja faktahan on, että mitä vanhempi kissa, niin sitä hitaammin kissa toipuu leikkauksesta. Eli mitään turhia leikkauksia en halua.

Joten kannattaako patti leikata pois? Kannattaako jäädä seuraamaan tilannetta? Kannattaisiko patista ottaa lisää ohutneulanäytteitä? Kuinka luotettavia ohutneulanäytteet ovat?

Kysymys ei siis ole rahasta, vaan ainoastaan siitä, että en halua että kissaani kiusataan turhaan (?) leikkauksella. Kun siis ei tiedetä onko patti rasvapatti vai ei.
Ebba
 
Viestit: 1
Liittynyt: 22 Marras 2012 13:05

Paluu Kun kissa sairastaa

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa