Mainoksia

Röhinää ja ruokahaluttomuutta

Röhinää ja ruokahaluttomuutta

ViestiKirjoittaja Sheeba » 02 Marras 2015 12:08

Hei,
Noin 13 vuoden ikäinen maalaiskissamme röhinä on jatkunut jo noin 2-3 kuukautta, alla kuvaus tilanteesta:
Olen kävellyttänyt kissaamme isolla pihalla aina välillä, elinaikansa aikana. Ainakin viime vuosina silloin kun kissa on halunnut hihnan päässä mennä pitemmälle ja yrittänyt jatkaa eteenpäin, on aiheutunut nykäisy saanut kissan heti hieman köhisemään. Ennen kävelyn päätyttyä on tämän "nykäisyn" jälkeen tullut usein karvapallon yskiminen ulos ja suusta on tullut vain vaahtoa ja sen yhteydessä myös mahdollisesti juuri syöty liharuoka (whiskasin). Elokuussa äitini kuitenkin oli kuulevinaan ekaa kertaa kissan hengityksessä vihellystä/kimeämpää ääntä ja muutaman viikon päästä vienyt eläinlääkärille.

Otetuissa kokeissa ei ilmennyt mitään ja kissalle annettiin noin kahden viikon antibioottikuuri särkylääkkeen kera, jota kissa kuitenkin ei saanut kovin hyvin pidettyä aina sisällään. Kuuri tuntui auttavan ja tilanne muuttuvan mutta vielä oli jotain köhinää/röhinää (ei enää kimeyttä), joten kissalle annettiin toista lääkettä piikin kautta pariksi viikoksi ja oliko vielä jotain muutakin annettu (4 viikoksi) niin että yhteensä kuukausi antibioottikuurin päättymisestä olisi tarkoitus viedä kissa uudestaan eläinlääkärille.

Tällä hetkellä kissan röhinä muistuttaa pientä porsasta. Hengitys on normaali ja vaikka kissa "kuorsaa"/röhisee - vaikeeta päätellä täysin - nukkuessaan, vaikuttaa hengitys nukkuessa myös välillä normaalilta (ei ole kuorsausta tai röhinän kaltaista ääntä). Mitä itse olen muutaman päivän aikana pystynyt seuraamaan, kissan röhinä alkaa jos sen nostaa syliin, jos se haistelee jotain ja erityisesti aikaisin aamulla tuntuu että röhinää on muuten vain. Sairauden takia kissalle on tarjottu aina puolet sheba -ruuasta kerralla sekä kermaa whiskas liharuokien sijaan, sillä sheba on tuntunut olevan herkullisempaa ja sitä on yritetty saamaan syömään jotain kun se ei ole kovin paljon syönyt sairauden aikana. Eilen aamusta kissa ahmi kerman loppuun ja söi puolet sheba rasiasta mutta ei oikeastaan muuta. Kissa tuntuu syövän ja painavan tosi vähän. Persoonaltaan kissa viihtyy ulkona narun päässä, myös nyt, ja piristyy myös 30-60 min lenkeistä pihalla mutta syö edelleen erittäin vähän. Whiskasin herkkupalat tuntuvat maistuvan vaikka se harvemmin pyytää niitä kuin ennen. Toivottavasti viestistä saa selvää ja kiitos vastauksista jo etukäteen! :)
Sheeba
 
Viestit: 1
Liittynyt: 02 Marras 2015 11:35

Paluu Kun kissa sairastaa

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa