Sivu 1/1

Kissan silmätulehdus

ViestiLähetetty: 06 Maalis 2016 11:21
Kirjoittaja vermill
Hei,

Hankin jokin aika sitten vajaan vuoden ikäisen kissan löytöeläinkodista. Kissa sairastui silmätulehdukseen, joka riehui hoitolassa. Käytin kissaa myös eläinlääkärillä, joka totesi, että nykyinen silmävoidekuuri täytyy jatkaa loppuun ennen kuin kokeillaan muuta hoitoa.

Olisinkin kysynyt, kuinka nopeasti antibioottisen silmävoiteen pitäisi vaikuttaa? Lääkettä on nyt annosteltu silmään reilu viikko, 2-3 kertaa päivässä. Silmä ei enää tuota märkää niin paljoa, mutta luomi on turvonnut ja kissa pitää silmää välillä kuitenkin kiinni. Nyt silti jo aukikin, vaikka silmän sisäreunat ovatkin vielä punaiset. Silmässä ei ole haavaumia.

Re: Kissan silmätulehdus

ViestiLähetetty: 06 Maalis 2016 20:42
Kirjoittaja sahrami
tapauksen yksityiskohtia tuntematta en voi kommentoida miten juuri sinun kissaasi tulisi lääkitä, mutta yleisellä tasolla sanottuna tavallisen silmätulehduksen tulisi olla täysin parantunut n. 10 päivässä mikäli sitä on lääkitty oikealla antibiootilla. Eli kuulostaa siltä että olisi aika tutkia silmä uudelleen mikäli se edelleen oireilee.

Re: Kissan silmätulehdus

ViestiLähetetty: 08 Maalis 2016 21:27
Kirjoittaja vermill
Hei,

Kiitos vastauksestasi. Näin vähän itsekin tuumin. Tuntuu oudolta, että vielä pitäisi n. viikko käyttää voidetta, joka ei tunnu auttavan...

Olen myös miettinyt, että voikohan lääkevoide itsessään aiheuttaa jotain oiretta? Silmä ei enää eritä märkää, mutta luomet ovat sen näköiset, että jokin niitä ärsyttää.

Mutta taidan soitella huomenna eläinlääkärille ja kysyä, mitä mieltä hän on tällä erää :D

Re: Kissan silmätulehdus

ViestiLähetetty: 10 Maalis 2016 09:21
Kirjoittaja sahrami
Soita toki. Joskus voi esimerkiksi luomen alla olla vierasesine joka jää huomaamatta ja jonkinasteinen tulehdus pysyy yllä antibioottilääkityksestä huolimatta, eli uusintatutkimus voisi olla paikallaan.