Mainoksia

Vanha kissa käveli hetken ihan kallellaan

Vanha kissa käveli hetken ihan kallellaan

ViestiKirjoittaja Furballx2 » 30 Heinä 2016 21:49

17-vuotias Miuku-kissa tuli äsken ruokakipolta meidän luo ja käveli ihan vinos, toiselle sivulle kallellaan. Nyt taas kaikki normaalia. Mielestäni Miukun takajalat on jo kuukausien ajan olleet vähän heikommat, antavat välillä periksi pikkuisen, mutta korjaa heti tilanteen niin että jää epäilys, oliko siinä edes mitään. Mutta se lienee "normaalia" tuossa iässä ja kun lihaskatoa on ollut kilpirauhasen liikatoiminnan vuoksi.

Kilpirauhasen liikatoiminta on nyt hallinnassa, on löytynyt sopivat annostus tyroksiinista, ja vasta parin kuukauden päästä on seuraava verikoe.

Miukulla on hyvä ruokahalu, kävi normaalisti sylissä hellittävänä, on kakannut jne. Näyttää onnelliselta, mutta voi taivas kun säikähdin.

Kissa itse siis vaikuttaa muuten täysin omalta onnelliselta itseltään. Tuon äsköisen jälkeen hyppeli heti pöydälle kerjäämään ruokaa, ja kun annoin, söi tyytyväisenä.

Mitä tuommoinen voi tarkoittaa? Tietty jos tulee uudestaan niin lähdetään lääkäriin. Taidan toivoa, että joku vain sanoisi, ettei mitään hätää....mutta onko hätää?

Miuku kävi vuodenvaihteen jälkeen monesti verikokeissa, kun etsittiin oikeaa lääkettä ja annostusta. Maksa-arvot oli hiukan koholla, mutta normalisoituivat, kun saatiin kilppari kuntoon. Sitten vastaavasti munuaisarvot kohosivat vähän.

Miuku vetää välillä rallia ympäri huoneistoa, on siis ihmeen virkeä ikäisekseen.

Mistä tässä saattoi olla kysymys? Huolestuttaa!
Furballx2
 
Viestit: 2
Liittynyt: 30 Heinä 2016 21:29

Re: Vanha kissa käveli hetken ihan kallellaan

ViestiKirjoittaja sahrami » 02 Elo 2016 19:17

Ainakin mikäli oireilu toistuu, kannattaa ottaa yhteyttä hoitaneeseen eläinlääkäriin ja tiedustella, olisiko aiheellista kontrolloida veriarvoja jo hieman aiemmin.
sahrami
 
Viestit: 291
Liittynyt: 16 Joulu 2009 16:40

Re: Vanha kissa käveli hetken ihan kallellaan

ViestiKirjoittaja Furballx2 » 03 Elo 2016 05:56

Taivaan kiitos ei ole ainakaan vielä toistunut, tarkkaillaan kissaa silmä kovana. Pelästyttiin tosissaan, että nytkö se on hyvästien aika. Joo ilman muuta jos tekee vielä niin yhden kerran, niin lähdetään heti eläinlääkäriin. Yhäkin syö, tulee syliin hakeen silityksiä, käy vessassa normaalisti, näyttää ja vaikuttaa ihan omalta itseltään. Kyllähän me tiedostetaan, että tämän ikäisten kissojen kanssa mikä tahansa päivä voi olla viimeinen.
Furballx2
 
Viestit: 2
Liittynyt: 30 Heinä 2016 21:29


Paluu Kun kissa sairastaa

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa