Mainoksia

Kissa nuolee ihon rikki

Kissa nuolee ihon rikki

ViestiKirjoittaja johannamaria » 09 Loka 2016 20:23

7-vuotiaalla kollilla on pitkarvainen, untuvainen turkki johon kertyy helposti takkupalloja. Sain leikattua mahasta kainalon kohdalta oikein ilkeän takkupallon, iho ei mennyt tästä rikki. Takun leikkaamisen jälkeen kissa on alkanut nuolemaan tuota kohtaa ja kalju kohta leviää. Iho on ärtyneen näköinen ja melkein rikki. Kissani ei yleensä piittaa pesusta paljoakaan, antaa kaverin huoltaa turkkinsa. Nyt se nuolee kainaloaan koko ajan, ja muun ajan on sen näköinen että kainalo on kipeä.
Mitäköhän turkille on sattunut? Oliko väärin leikata takku pois? Tällaista ongelmaa ei ennen ole ollut takun leikkaamisen kanssa. Kannattaisiko kainaloon levittää jotakin salvaa? Onko ehdotuksia?
johannamaria
 
Viestit: 10
Liittynyt: 25 Loka 2009 22:53

Re: Kissa nuolee ihon rikki

ViestiKirjoittaja johannamaria » 15 Loka 2016 10:08

Kerronpa miten pojan kävi. Iho oli kaiketi ärtynyt tuon takkupallon alta jo valmiiksi ja kissa sai nuoltua siihen tulehduksen jota levitti jatkuvalla nuolemisella.
Kerran päivässä olen pessyt ihoa lämpimällä vedellä, sen jälkeen desinfioin ja päälle Bacibactia. Ostin kaulurin ettei kisu pääse nuolemaan ihoa. Hoito tepsi jo kahdessa päivässä, iho paranee hyvää vauhtia eikä ole enää tulehtuneen näköinen. Kissakin on alistunut pienen pyristelyn jälkeen kaulurin käyttöön. Aion jatkaa tätä hoitolinjaa kunnes haava on täysin parantunut, eli todennäköisesti vielä muutaman päivän.
johannamaria
 
Viestit: 10
Liittynyt: 25 Loka 2009 22:53


Paluu Kun kissa sairastaa

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa