Mainoksia

Kynsivallit tulehtuneet

Kynsivallit tulehtuneet

ViestiKirjoittaja Miuku » 09 Tammi 2009 10:28

Reilun vuoden ikäisellä cornish rexillä on jatkuvasti kynsivallit tulehtuneet. Syksyllä syödyt lääkekuurit eivät auttaneet, joten antibioottikuureja ei ole sen vuoksi enää syötetty. Olemme koittaneet puhdistaa kynsivalleja Betadinella. Välillä tulehdukset helpottavat, mutta aina muutama varvas/kynsi on tulehtunut. Etutassujen "peukalot" sekä takatassujen melkeinpä kaikki vuorotellen tulehtuvat.

Kissalle syötetään hypoallergista (Royal canin -märkäruoat) ruokaa, koska epäiltiin oireilujen johtuvan ruuasta. Ruokavalio on jatkunut syksystä asti.

Kissa kovasti nuolee ja rajusti järsii kynsiään, kenties kutiavat kovasti?

Paikallisessa eläinlääkärissä saamme lääkekuureja lääkekuurin perään, haluaisin kuitenkin tietää mistä moiset tulehdukset johtuvat.

-Miuku-
Miuku
 
Viestit: 1
Liittynyt: 09 Tammi 2009 10:19

Re: Kynsivallit tulehtuneet

ViestiKirjoittaja tuijas » 11 Tammi 2009 18:58

Nämä kynsivallintulehdukset ovat kieltämättä hankala vaiva. Joskus taustalla voi olla sienitulehdus ja silloin juuri batadine-puhdistelu ja sieniin vaikuttava lääkitys saattavat auttaa. Toisaalta kissa selkeästi itse vaikuttaa tulehdukseen koska nuolee tassuja. Kissalla tulisi pitää kauluria kunnes tassut paranevat-tiedän se ei ole helppoa. Mutta tassut ei parane niin kauan kuin kissa itse niitä käsittelee nuolemalla. Kaikki määrätyt kuurit tulee antaa sillä sitkeät kynsivallintulehdukset voivat vaatia pitkiäkin kuureja ja hoitoja.
tuijas
 
Viestit: 780
Liittynyt: 26 Helmi 2008 20:21


Paluu Kun kissa sairastaa

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa