Sivu 1/1

Jatkuva sairastelu

ViestiLähetetty: 12 Helmi 2009 19:04
Kirjoittaja Leonardo
Kissani täyttää huhtikuussa 10 vuotta, on kastroitu kolli. Muutimme viime syyskuussa uudelle paikkakunnalle, jonne kissa tuntui sopeutuvan hyvin ja nautti kun pääsi ulkoilemaan muutenkin kuin valjaissa.

Marraskuun loppupuolella alkoi kuitenkin uusiutuvat virtsatietulehdukset. Virtsatietulehduksia on ollut marras-, joulu- ja tammikuussa eli kolmesti kolmen kk aikana. Virtsakiviä- ja kiteitä ei löytynyt virtsatutkimuksissa (tutkittiin kahdella viimeisimmällä käyntikerralla) eikä ultrassa. Virtsan proteiinipitoisuus oli korkea silloin. Lisäksi olen huomannut, että kissani turkki on paikoin alkanut harventua; alavatsasta ja toisen kainalon läheltä. Mielestäni kissa juo myös useammin kuin ennen, myös tällä hetkellä kun virtsatietulehdusta ei ole päällä, n. 5-8 kertaa päivässä. En kuitenkaan osaa varmasti sanoa juoko liikaa. Eläinlääkärin mielestä oli ylipainoinen; kissalle on kertynyt mahan alueelle rasvaa, jota ei tahdo saada pois. Kissa painoi viime punnituksessa 5 kg. Olen nyt yrittänyt vähentää ruuan määrää hieman ja leikittää enemmän (ulos en nykyisin enää ole päästänyt pakkasten takia). Kissa näytää hieman laihtuneen.

Mietin voiko kissallani olla diabetes? Pelkään käytää kissaa tutkimuksissa nukutuksen takia; on jouduttu nukuttamaan niin useasti lyhyen ajan sisällä, että viime nukutuksesta heräämiseen meni koko päivä, kun eläinlääkäri puhui parista tunnista. Syötän nykyisin kissalleni vain eläinkaupasta ostettua, vanhemman kissan purkki- ja kuivamuonaa. Lisäksi kissa syö Cystaidia. Kissa on eloisa ja leikkisä, ei vaikuta mitenkään erityisen sairaalta henkisesti. Mikä kissaani vaivaa? Kiitos jo etukäteen!

Re: Jatkuva sairastelu

ViestiLähetetty: 14 Helmi 2009 14:42
Kirjoittaja tuijas
Ilman jatkotutkimuksia ei voi tarkkaan sanoa mikä kissaasi vaivaa. Myös diabetes on mahdollinen, mutta olisikohan jo tullut ilmi virtsatesteissä? Pikatestit sisältävät nimittäin virtsan sokerin määrityksen. Jatkotutkimuksista mielestäni verinäytteiden otto olisi tässä kohtaa hyvä (perusverenkuva, veren sokeri, munuais- ja maksa-arvot). Käy katsomassa myös http://www.elainlaakari.fi/klinikat/kis ... tsaaminen/