Mainoksia

mykoplasma ja kalikiviirus

mykoplasma ja kalikiviirus

ViestiKirjoittaja kawaii » 11 Kesä 2009 07:12

hei!
Meillä on 7kk vanha sfinx kissa, jolla todettiin juuri kaliki viirus ja mykoplasma. Nyt uskoakseni asianmukaisessa hoidossa ja lääkekuuri ok, mutta haluaisin vielä kysellä seuravia asioita: Onko kissa sairastunut jo kasvattajalla? (se oirehti jo meille tullessaan niin että toisesta silmästä valui kirkasta nestettä ja n.2vkon kuluttua se jouduttiin viemään ensimmäisen kerran lääkäriin "flunssan" vuoksi.)Mitä oireita nuo sairaudet oikeasti voivat aiheuttaa? Miten pitää kissa jatkossa mahdollisimman oireettomana? Vaikuttavatko ne kissan loppuelämään tai mahdollisesti elinikään? Voiko kissaa enää viedä mihinkään hoitoon, missä on kissoja, vai tarttuvatko taudit myös niille?
Meillä myös toinen, 1vuotias sfinxi, joka lääkitään samalla. Meillä oli n.kuukausi sitten kaksi kissaa hoidossa, joiden rokotukset ok, mutta pitäisikö nekin nyt hoitaa lääkekuurilla tuota mykoplasmaa varten? Neuvoja tulevaisuutta ajatellen?
kawaii
 
Viestit: 4
Liittynyt: 11 Kesä 2009 06:42

Re: mykoplasma ja kalikiviirus

ViestiKirjoittaja tuijas » 14 Kesä 2009 10:13

Hei, voi olla että kissasi on sairastunut jo kasvattajalla, mutta sitähän ei voi tarkkaan tietää mistä kissasi on viruksen saanut. Oliko kalikivirus ja mykoplasma laboratoriotestein varmennettu?
tuijas
 
Viestit: 780
Liittynyt: 26 Helmi 2008 20:21

Re: mykoplasma ja kalikiviirus

ViestiKirjoittaja kawaii » 16 Kesä 2009 06:32

Kissan sairaudet on todettu laboratoriokokeissa. Mistä muualta kissa olisi ne voinut saada, koska kyseessä on kotikissa, eikä kontakteja muihin kissoihin ole ollut?
kawaii
 
Viestit: 4
Liittynyt: 11 Kesä 2009 06:42

Re: mykoplasma ja kalikiviirus

ViestiKirjoittaja tuijas » 20 Kesä 2009 14:53

Jos kissoillanne ei ole ollut muita kissakontakteja, kannattaa olla yhteydessä kasvattajaan. Jos muilla kissoilla on oireita, voi olla järkevää myös testata ja hoitaa kissat.
tuijas
 
Viestit: 780
Liittynyt: 26 Helmi 2008 20:21

Re: mykoplasma ja kalikiviirus

ViestiKirjoittaja kolmekissaa » 09 Heinä 2009 21:34

Onko kalikilla ja mykoplasmalla joku yhteys keskenään? Mykoplasma lienee bakteeritauti ja kaliki virustauti? Aiheuttaako kaliki mykoplasmaa vai mykoplasma kalikia vai onko esim. mykoplasma kalikin "jälkitauti" tai toisin päin??? Olisin vastauksesta todella kiitollinen.
kolmekissaa
 
Viestit: 1
Liittynyt: 09 Heinä 2009 21:04

Re: mykoplasma ja kalikiviirus

ViestiKirjoittaja tuijas » 15 Heinä 2009 10:42

Virussairauden yhteydessä tulee helpommin jälkitauteja, joten siinä mielessä voivat kulkea "käsi kädessä".
tuijas
 
Viestit: 780
Liittynyt: 26 Helmi 2008 20:21

Re: mykoplasma ja kalikiviirus

ViestiKirjoittaja minnap » 16 Syys 2011 12:14

heissan !!
minulla sama ongelma meneillään! Sfinxini oirehtivat jo meille tulessaan ja aina piti mennä eläinlääkärin kautta kun silmätulehdusta ja nuhaa. Nyt testattu posiiivinen kaliki. Mykoplasma jäi testaamatta mutta ei ihme vaikka sitäkin olisi! ja varmasti onkin. Antibioottikuuri meneillään mutta vain näillä oirehtivilla kolmella. Pitäisikö koko talouden 7 muutamakin kissaa laittaa kuurille vaikka ei oireita? tartuttavatko kenties nämä 3 ,joka nyt sairaita, uudelleen? Meillä menossa doximycin ja virbagen interferon...
minnap
 
Viestit: 3
Liittynyt: 08 Maalis 2011 20:44

Re: mykoplasma ja kalikiviirus

ViestiKirjoittaja sahrami » 16 Syys 2011 20:42

Kalikivirus tarttuu kissasta toiseen ja kerran kalikin saanut kissa voi levittää sitä muihin vielä senkin jälkeen kun sen oireet ovat hävinneet. Antibioottikuuri ei paranna viruksen aiheuttamaa tautia, mutta sen sijaan sillä hoidetaan bakteeritulehduksia, jotka yleensä seuraavat kalikia (esim. mykoplasma) Tämän vuoksi muiden kissojen lääkitsemisestä ei ole hyötyä niin kauan kun ne ovat terveitä. Ne kuitenkin voivat saada tartunnan sairailta kissoilta, joten hygieniasta kissojen välillä tulisi huolehtia. Jos mahdollista, sairaat kissat kannattaa eristää kokonaan muista kissoista. Rokotetuilla kissoilla oireet eivät ole niin rajut kuin rokottamattomilla.
sahrami
 
Viestit: 291
Liittynyt: 16 Joulu 2009 16:40

Re: mykoplasma ja kalikiviirus

ViestiKirjoittaja minnap » 24 Syys 2011 18:38

kiitos vastauksesta!
Kissani ovat kaikki yhdessä koska ovat olleetkin vuoden ja nämä uudet tulokkaat joilla oireita enempi ovat oleet meille n. 7kk jo. Hoito aloitettu ikeniin injektio virbagen omegaa sekä kerran piikitetty ihon alle. .. ja nyt sitten suuhun päivittäin laimennetu versio tästä interferonista. Pojalla on tosi kauheat ikenet,siis tulehtuneet ja vähän nuhaisa,ja tyttö on muuten vaan apaatinen vähän ja syö tosi huonosti mutta ei nuha oireita. ikenet punoittavat ja sai myös sinne piikin interferonia. Antibiootikuuri edelleen päällä. (DOximycin)
Ei mitään uutta vielä ientulehduksessa mutta jotenkin tuntuu että ovat vähän apaattisia lukuunottamatta muutamaa juoksu/leikkihetkeä päivässä. Ja etenkin huolestuttaa tytön syömättömyys ja apatia. Närppii ruokaa ja lähinnä kampasimpukoita ja kermaa sekä välillä kuivamuonaa( RC Growth). Olen antanut Metacamia mutta en huomaa eroa käytöksessä. Olenkin miettinyt että saattaisiko yhdistelmä MEACAM_DOXIMYCIN aiheuttaa lisää ruokahalutomuutta tai pahoinvointia? Metacamia mennyt parisen viikkoa jo ja nyt pienensin annoksen muutamaan tippan. Tyttö painaa noin 2,9kg::
minnap
 
Viestit: 3
Liittynyt: 08 Maalis 2011 20:44

Re: mykoplasma ja kalikiviirus

ViestiKirjoittaja sahrami » 24 Syys 2011 23:26

Sekä Metacamin että Doximycinin sivuvaikutuksissa mainitaan pahoinvointi ja ruokahaluttomuus, joten syömättömyys voi toki johtua lääkkeistä. Toisaalta myöskään kipeä kissa ei halua syödä, joten kipulääkkeen vähentäminenkään ei välttämättä auta syömättömyysongelman kanssa. Muutama tippa Metacamia melkein kolmen kilon painoiselle kissalle on aika pieni annos. Ainakaan antibiootin (Doximycin) annosta ei pidä mennä pienentämään ilman keskustelua eläinlääkärin kanssa, jotta hoito onnistuisi.
sahrami
 
Viestit: 291
Liittynyt: 16 Joulu 2009 16:40


Paluu Kun kissa sairastaa

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa