Mainoksia

Perhe ei enää jaksa...

Perhe ei enää jaksa...

ViestiKirjoittaja Moana » 01 Syys 2009 19:51

En ymmärrä enää kissaani lainkaan ja koko perhe alkaa olla todella väsynyt tilanteeseen.
Kissamme on noin 2,5 vuotta vanha narttu. Kissa on leikattu.
Kissamme silti vaikka se leikattiin mouruaa, naukuu, marisee ja kulkee koko päivän ja yön huoneesta toiseen samoissa ikkuinoissa, tarkastaa ovet, tuuletusräppänät ym..
että pääsisi ulos. Mitään muuta kissa ei enää tee. (Tietenkin nyt nukkuu välillä hetkosen)
Mouruaminen ja meteli on todella rasittavaa. Öisin ei saa kukaan nukkua kuin pätkissä. Tätä on jatkunut niin pitkään, että pakko alkaa löytymään ratkaisi.

Kissaa en halua päästää ulos, se jää auton alle ja/tai kuseksii naapureiden hiekkalaatikot.
Eri asia jos asuisimme alueella jossa ei ole muita ja olisi rauhallinen liikenne.

Miksi kissa ei rauhoittunut leikkauksen jälkeen? Miksei kissa lopeta naukumista kun se tietää ettei sitä päästetä ulos.

Se on karannut muutamaan otteeseen.

Mitä tälle voi tehdä, vai voiko tehdä mitään? Pitääkö meidän etsiä kissalle uusi koti maalta jostain missä se saa olla ulkona?


Väsynyt
Moana
 
Viestit: 1
Liittynyt: 01 Syys 2009 19:38

Re: Perhe ei enää jaksa...

ViestiKirjoittaja maria n » 03 Syys 2009 13:28

Milloin kissasi steriloitiin? Onko mouruaminen samantyyppistä kun kiima-aikana? Nostaako se takapäätään tai käyttäytyykö muuten kuin sillä olisi kiima? Joskus voi käydä niin, että steriloinnin yhteydessä jää hieman munasarjakudosta vatsaonteloon, jolloin kiimaoireet jatkuvat, vaikka kissa on leikattu. Kissa ei tällöin voi tiinehtyä enää, mutta jäljelle jäänyt munasarjakudos ylläpitää hormonituotantoa. Voisit ottaa yhteyttä eläinlääkäriin, joka suoritti sterloinnin, ja keskustella hänen kanssaan voisiko kissallesi kokeilla e-pillereitä. Mikäli nämä auttavat mouruamiseen kyseessä on todennäköisesti hormonituotanto. On myös mahdollista että kissasi haluaa ulos muista syistä. Onko kissasi saanut ulkoilla vapaana aiemmin? Mikäli se on tottunut siihen se saattaa huutaa yksinkertaisesti siitä syystä että se kaipaa ulos. Mouruamiseen voi kokeilla Feliway-feromonihaihdutinta (apteekista ilman reseptiä). Yritä leikkiä kissasi kanssa ja aktivoida se mahdollisimman paljon päivällä, jotta se olisi väsynyt yöllä (kissahan on valitettavasti yöeläin). Voit kokeilla ulkoilluttaa sitä valjaissa. Kilpirauhasen liikatoiminta voi aiheuttaa levottomuutta ja mouruamista, mutta se on erittäin epätodennäköinen noin nuorella kissalla.
maria n
 
Viestit: 113
Liittynyt: 30 Tammi 2009 18:35

Re: Perhe ei enää jaksa...

ViestiKirjoittaja Serketa » 01 Marras 2009 12:26

Kuinka toimia vastaavassa tapauksessa leikatun kollin, ikä n. 3 v, kanssa? Feliwayt sun muut ei auta, tämä on talteenotettu hylätty kissa. Valjaissa kissaa on turha käyttää ulkona sillä jo valjaiden näkeminen aiheuttaa sille hepulin. Yöt poika naukuu, päivät nukkuu, ei suostu leikkimään, ei ole edes kiinnostunut leluista millään muotoa. Syö normaalisti, peseytyy ja käy hiekkalaatikolla.

Rapsuttaa antaa välillä, kärsii punkeista (rokote ei taida poistaa punkkeja kissa iholta?), rokotteet tosiaan on saanut kastroinnin yhteydessä 1 kk sitten. Viihtyy omissa oloissaan, ei ole hellyydenkipeä sinänsä.

Perheemme toimii sijaiskotina tälle kissalle, mutta ihan vastaisuuden varallekin neuvoja tällaisiin tilanteisiin kaipaisimme. Tämä on ensimmäinen sijoitettu kissamme, parin viikon päästä siirtynee eläinhoitolan suojiin kun saa tehosterokotuksensa.
Serketa
 
Viestit: 4
Liittynyt: 01 Marras 2009 12:17

Re: Perhe ei enää jaksa...

ViestiKirjoittaja tuijas » 02 Marras 2009 13:02

Ulkoloisiin saat eläinlääkäriltä hyviä lääkkeitä. Ulkoloisia ei saa viedä eläinhoitolan tiloihin! Kissa on valitettavasti yöeläin, joten jos on tottunut esim. vapaasti saalistamaan yöllä voi muutos sisäkissaksi viedä aikaa.
tuijas
 
Viestit: 780
Liittynyt: 26 Helmi 2008 20:21

Re: Perhe ei enää jaksa...

ViestiKirjoittaja Serketa » 02 Marras 2009 17:06

Kiitos vastauksesta. Kissahoitolan työntekijä tulee nyt viikolla katsomaan pojan loistilanteen. Ainakin yksi ihosta irronnut punkki on ollut elossa lattialla kun löysin sen. Pitää keskustella tämän työntekijän kanssa miten häätö tehdään. Loishäätöpiikin olisi pitänyt tappaa punkit mutta ilmeisesti se ei ollut riittävän tehokas.

On totta, ettei poikaa voi luovuttaa hoitolaan ennen kuin punkit on saatu pois. Jos mekaanisesti joudutaan ötökät ottamaan pois, niin sen joutuu tehdä rauhoitettuna eläinlääkärissä, poika kun ei takuulla anna koskea itseensä, silittelystä ja rapsuttamisesta se tykkää mutta muuta ei saa tehdä.
Serketa
 
Viestit: 4
Liittynyt: 01 Marras 2009 12:17


Paluu Kun kissa sairastaa

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa