Sivu 1/1

Kissa yskii

ViestiLähetetty: 26 Syys 2009 08:16
Kirjoittaja heleena
Kahdeksan vuotias Korat tyttökissa on ollut vilkas ja leikkisä. Kissa on yskinyt kuukauden, mitään muita oireita ei ole, edelleen leikki ja hurja riehuminen on siitä hauskaa. Yskiminen alkoi eläinlääkärissäkäynin jälkeen, silloin poistettiin nukutuksessa hammaskivet. Ja herättyä sai rokotteen: Fel-o-vax pct vet 3. Nelosrokotetta ei annettu, kun toinen kissamme sai siitä voimakkaan allergisen reaktion.
Käytimme nyt kissaa lääkärissä yskimisen vuoksi, lääkäri epäili keuhkotulehdusta ja antoi Amoxival vet 40mg lääkityksen.
Matolääke on annettu jo aikaisemmin.
Olisiko kissa voinut saada hammaskivenpoiston yhteydessä jotain keukoihinsa? Vai mitä tämä yskä on? Yskä on satunnaista, eikä tunnu liittyvän mihinkään ei ruokailuun, ei siivouspäivään, ei hiekkalaatikolla käyntiin, pää menee lattiaan matalaksi ja yskittää yhden tai kaksi kertaa päivässä ja kestää aika pitkään, sitten saattaa olla myös välipäivä ettei yskitä. Kissa ei ole koskaan ennen ollut sairas.
Miten nyt tästä eteenpäin?

Re: Kissa yskii

ViestiLähetetty: 28 Syys 2009 08:17
Kirjoittaja tuijas
Hyvä että kissanne on leikkisä ja pirteä. Kissalla voi olla monta syytä yskimiseen, esimerkiksi hengitystietulehdus, virusinfektio, astma, sydänsairaudet, keuhkoputken sairaudet ja loiset. Jopa nieluun tarttunut heinä voi aikaansaada yskimistä. Olkaa siis uudelleen yhteydessä eläinlääkäriin jos yskä ei parane hoidosta huolimatta.