Mainoksia

Voiko kissalle antaa D-tippoja?

Voiko kissalle antaa D-tippoja?

ViestiKirjoittaja Miukuli » 08 Loka 2009 20:59

Meillä on n.7 vuotias leikattu uroskissa joka on viimeisen vuoden aikana laihtunut reilusti. Syö kuitenkin jatkuvasti,hyvällä ruokahalulla ja tuntuu että "aina on nälkä". Kakkii ja pissii normaalisti,luulisin (ulkoilee,asumme maalla). On hyväntuulinen,sosiaalinen ja muuten ihan ok. Eläinlääkäri sanoi,jotta kyseessä voisi olla d-vitamiinin imeytymishäiriö ja että kokeilisin d-vitamiinia. Ostin sitä tabletteina mutta en saanut niitä menemään alas. Mietinkin että voisiko antaa d-tippoja?? Ostin niitä tänään mutta annostus mietityttää...voisiko kyse olla mahdollisesti kilpirauhasesta?

Toinen juttu: samaisella kissalla huulessa patti (halkaisija n.0,5cm),hieman aristaa sitä mutta muuten ei tunnu menoa haittaavan....huuliherpeskö??
Miukuli
 
Viestit: 2
Liittynyt: 08 Loka 2009 20:47

Re: Voiko kissalle antaa D-tippoja?

ViestiKirjoittaja maria n » 09 Loka 2009 09:59

Kyseessä voi olla kilpirauhasen liikatoiminta. Suosittelen että suljette pois sen vaihtoehdon ensin. Siihen tarvitaan ainoastaan verikoe, joten diagnoosin tekeminen / sairauden pois sulkeminen on helppoa.

Kissan huulessa olevasta patista ei pysty sanomaan mitään näkemättä patin. Kissoille tyypillinen ongelma suussa on eosinofiilinen granuloma tai ulseraatio, eli haavauma huulessa / kielessä / kitalaessa joka paranee kortisonilla (usein hoitona annetaan myös antibioottia). Mutta, kuten sanoin, näkemättä potilaan ei pysty antamaan mitään diagnoosia tai hoitoehdotuksia.
maria n
 
Viestit: 113
Liittynyt: 30 Tammi 2009 18:35

Re: Voiko kissalle antaa D-tippoja?

ViestiKirjoittaja Miukuli » 09 Loka 2009 10:48

Jos annan niitä d-tippoja niin mikä olisi annostus? Varaan kyllä eläinlääkäriajan ja tutkitutamme sen kilpirauhasen.
Miukuli
 
Viestit: 2
Liittynyt: 08 Loka 2009 20:47

Re: Voiko kissalle antaa D-tippoja?

ViestiKirjoittaja maria n » 09 Loka 2009 15:34

En antaisi mitään D-vitamiinia nyt toistaiseksi, vaan ensin tutkimuksiin. D-vitamiinitippojen annos riippuu siitä mitä D-vitamiinia ne sisältää ja tippojen konsentraatiosta. D-vitamiinilla voi aikaansaada haittavaikutuksia jos sitä antaa liikaa. D-vitamiinia käytetään lähinnä jos potilas kärsii matalasta veren kasiumipitoisuudesta (hypocalcemia) johtuen esim lisäkilpirauhasen vajaatoiminnasta, tai tukihoitona kroonisessa munuaisviassa, ja tällöin suositellaan että veren kalsiumipitoisuutta seurataan (eli sairaalaolosuhteet).
maria n
 
Viestit: 113
Liittynyt: 30 Tammi 2009 18:35


Paluu Kun kissa sairastaa

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa