Sivu 1/1

Kissan silmä sokeutui-ei syö

ViestiLähetetty: 09 Loka 2009 21:54
Kirjoittaja siskokulta
Meillä on 11-vuotias killi, jonka toinen silmä sokeutui hiljattain, todettiin verkkokalvon rappeuma ja pientä verenvuotoa silmässä. Sittemmin vilkkuluomi alkanut peittää kyseistä silmää. Toinen silmä todettiin terveeksi, mutta hieman koholla olevan verenpaineen takia sai verenpainelääkityksen. Vaikka kipua ei pitäisikään olla, sai huonon syömisen takia kokeeksi kipulääkettä, ja sen aikana söi paremmin. Nyt muutamaan päivään ei ole saanut kipulääkettä eikä taaskaan syö. Munuais-,maksa- ja kilpirauhasarvot olivat normaalit. Laihtunut reilun kuukauden aikana lähes kilon verran. Mikähän killillä oikein on, onko silmä kuitenkin kipeä, onko muilla kokemuksia vastaavasta tilanteesta?

Re: Kissan silmä sokeutui-ei syö

ViestiLähetetty: 10 Loka 2009 13:52
Kirjoittaja tuijas
Olkaa yhteydessä hoitaneeseen eläinlääkäriin. Voi olla että kissallanne on kipuja, koska syöminen on parempaa kipulääkityksen aikana. Muista että paastoaminen on kissalle vaarallista (maksavauriot).

Re: Kissan silmä sokeutui-ei syö

ViestiLähetetty: 25 Joulu 2009 19:53
Kirjoittaja siskokulta
Killin huonovointisuus ei selittynyt silmän sokeutumisella vaan senkin syyksi paljastui tarkemmissa tutkimuksissa keuhkokasvain, joka selitti myös killin etutassujen parin varpaan välissä olleet sitkeät ihorikot. Rakas tyttökillimme kuoli lokakuun lopulla.