Mainoksia

Kissanpennulla virtsakiteita

Kissanpennulla virtsakiteita

ViestiKirjoittaja Cucciolo » 11 Loka 2009 21:26

Viisikuukautiselta Sisulta (poikakissa) loytyi virtsakiteita. En silla hetkella tiennyt aiheesta juuri mitaan, mutta elainlaakari puhui korkeasta magnesium-, fosfaatti- ja ammoniakkipitoisuudesta, joten kyse on kasittaakseni struviittikivista. Ell maarasi Hill'sin c/d-yllapitoruokaa pennulle. Samaisen Hills'in lioutusruoka s/d ei kuulemma sovi pennuille, ja kysymykseni kuuluukin, etta milla tavoin c/d-ruoka auttaa kiteiden poistossa?

Sen pitaisi estaa kiteiden syntymista ja uusiutumista, mutta en siis ymmarra miten jo olemassaolevat kiteet saadaan pennulta pois? Sisu on nyt syonyt c/d:ta reilun viikon ja nyt viikon paasta viedaan uusi virtsanayte elainlaakarille. Yritan tassa saada mahd. paljon tietoa aiheesta ja sen hoidosta ja olisinkin kiitollinen elainlaakarille (joka taalla vastaa kysymyksiin) jos saisin vastauksen kysymykseeni kiteiden poistosta PENNUN (ei siis aikuisen kissan)tapauksessa.

Kiitos!
Cucciolo
 
Viestit: 2
Liittynyt: 11 Loka 2009 20:58

Re: Kissanpennulla virtsakiteita

ViestiKirjoittaja tuijas » 13 Loka 2009 10:04

Ruoat, joissa on paljon magnesiumia, fosforia, proteiinia ja kalsiumia voivat altistaa virtsakiteiden muodostumiselle. Hills c/d ruoka on suunniteltu virtsakiteistä kärsiville kissoille ja siinä on sopiva mineraalikoostumus. Hills s/d on "vahvempi" versio. Virtsakiteet on eri asia kuin virtsakivet, virtsakiviä ei liuoteta ruokavalioilla. Kissoilla on yleensä virtsakiteitä ja harvoin virtsakiviä. Eli kyllä kiteitä voi "liuottaa" ruokavaliolla.
tuijas
 
Viestit: 780
Liittynyt: 26 Helmi 2008 20:21


Paluu Kun kissa sairastaa

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa