Mainoksia

Kissan takajalan kynnen turvotus

Kissan takajalan kynnen turvotus

ViestiKirjoittaja Ronja-Maria » 25 Loka 2009 16:30

Kissani loukkasi oikean takajalan kyntensä viikko sitten. Ensin nilkutti, jolloin annoin eläinlääkärin ohjeiden mukaan särkylääkettä silloin tällöin. Nyt kissa kävelee normaalisti, mutta varvas punoittava ja turvonnut. Välillä kissa nuolee jalkaa, mutta ei normaalia enempää. Tuoksuja tai vuotoa en varpaasta ole huomannut. Varpaaseen saa koskeakin nyt aiempaa enemmän. Jalka ei muutoin ole kipeä, vain varvas. Näyttää vain ikävältä ja pelottaa, jos tulehdusta.

Mitä tulisi tehdä? Ongelmana on myös se, että kissamme on maatiaiskissa, joka pelkää vieraita eikä kuljetuksista pidä. Yhden ainoan kerran on käyty eläinlääkärissä, jolloin kissa kastroitiin ja sekin oli järisyttävä kokemus niin kissalle kuin viejillekin. Nyt lähin eläinlääkäri 40 km päässä. Tässä nyt punnitsee mikä on kissalle parasta.. Muutoin kissa kehrää, syö ja huolehtii itsestään.
Ronja-Maria
 
Viestit: 1
Liittynyt: 25 Loka 2009 16:18

Re: Kissan takajalan kynnen turvotus

ViestiKirjoittaja maria n » 25 Loka 2009 19:15

Hei. Mikäli varvas punoittaa ja on turvoksissa se saattaa hyvin olla tulehtunut. Tulehduksen hoito voi vaatia antibioottikuurin. Paras vaihtoehto olisi käydä eläinlääkärissä (asian kanssa voi odottaa maanantaiaamuun, eli heti paikalla ei tarvitse lähteä päivystävälle eläinlääkärille).
maria n
 
Viestit: 113
Liittynyt: 30 Tammi 2009 18:35

Re: Kissan takajalan kynnen turvotus

ViestiKirjoittaja heleena » 26 Loka 2009 18:19

Ronja-Maria kirjoitti:
kissamme on maatiaiskissa, joka pelkää vieraita eikä kuljetuksista pidä. Yhden ainoan kerran on käyty eläinlääkärissä, jolloin kissa kastroitiin ja sekin oli järisyttävä kokemus niin kissalle kuin viejillekin. Nyt lähin eläinlääkäri 40 km päässäja huolehtii itsestään.

Hyvä,jos lääkärin voisi saada kotiin.
heleena
 
Viestit: 30
Liittynyt: 26 Syys 2009 07:57


Paluu Kun kissa sairastaa

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa