Mainoksia

mAKSASAIRAUS VAI JOTAIN MUUTA?

mAKSASAIRAUS VAI JOTAIN MUUTA?

ViestiKirjoittaja PEK » 27 Loka 2009 22:06

Kissallani (12 v kastroitu uros) on eläinlääkärin mukaan terminaalivaiheen maksasairaus. Verikokeet on otettu jne. Kilpirauhasessa ei ollut vikaa ja munuaisarvot olivat jossakin vaiheessa koholla, mutta palautuivat normaaleiksi.
Viimeisen lääkärikäynnin yhteydessä elokuun alussa lääkäri sanoi, ettei ole vielä kertaakaan nähnyt niin keltaista kissaa, joka ei jo oksentelisi. Vaan kun ei oksentele, ei ripuloi, leikkii vaihtelevasti tulee viereen sohvalle rapsutettavaksi ja "juttelee" kovasti.
Viime viikolla olin jo saattamassa viimeiselle matkalle, koska ei suostunut syömään ja oli naapea ja oksensi muutaman kerran. Sitten kokeilin katkarapuja ja toisen satsin takia kissa melkein kiipesi tiskipöydälle. Siitä saakka on siis syönyt ainoastaan kalaa ja kanaa, jonkin verran katkarapuja. Niit en mielelläni antaisi suolaisuuden takia. Lisäksi olen antanut Aptus multicat valmistetta.
Paino on noussut 300 g ja on selkeästi piristynyt. Korvista on keltaisuus vähentynyt huomattavasti ja ikenet alkavat muistuttaa jo melkein normaalia.
Mitä tuolle kissalle pitäisi oikein syöttää, kun maksapotilaan ruoka ei kelpaa? Riisiä käy hieman vain närppimässä, mitään velliä on turha edes kokeilla ja perunakaan ei maistu. Hiilihydraattivalikoima alkaa loppua kesken. Maissijauhoja sekoitin kalakeiton joukkoon, tein siis siitä laihaa kastiketta, eikä sekään kelvannut.
Entä onko viimeisessä vaiheessa oleva maksasairaus sellainen, että siitä voi noin konkreettisesti enää palautua? Tarkoitan tuota keltaisuutta jne. Voiko kyse olla jostakin muusta, joka sitten heijastaa maksaan. Olen aika ihmeissäni tuon otuksen kanssa.
PEK
 
Viestit: 2
Liittynyt: 27 Loka 2009 21:26

Re: mAKSASAIRAUS VAI JOTAIN MUUTA?

ViestiKirjoittaja tuijas » 31 Loka 2009 11:41

Voit olla yhteydessä eläinlääkäriisi ja keskustella mahdollisista jatkotoimenpiteistä jos vielä haluat lisätietoja kissasi tilasta.Voit tiedustella myös mahdollisuutta maksasta otettavaan näytteeseen. Kaikilta ei oteta näytteitä, koska siihen vaikuttaa monet tekijät, kuten kissan kunto, omistajan halukkuus jatkotoimenpiteisiin yms. Mutta maksasairaudet ovat terminaalivaiheessa ennusteeltaan huonoja ja huono ruokahalu voi olla sairauden oire. Myös muut sairaudet voivat aiheuttaa maksavian kaltaisia oireita esimerkiksi maksaan muualta levinneet pahanlaatuiset kasvaimet.
tuijas
 
Viestit: 780
Liittynyt: 26 Helmi 2008 20:21

Re: mAKSASAIRAUS VAI JOTAIN MUUTA?

ViestiKirjoittaja Pikkutikru » 16 Marras 2009 22:57

Aloittajalle: minkälaiset maksa-arvot oli kun kävitte verikokeissa? Toinen kissoistani sairasti kolangiohepatiitin kolme vuotta sitten ja nyt ilmeisesti uusii.

Meillä alat 576, afos 720 ja bilirubiinit 29. Viimeksi bil oli päälle sata ja kissa oli todella keltainen, nyt ainakin vielä normaalin värinen ja muutenkin voi paremmin.
Pikkutikru
 
Viestit: 2
Liittynyt: 16 Marras 2009 22:52


Paluu Kun kissa sairastaa

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa