Mainoksia

Kissan "yllättävä"kuolema?

Kissan "yllättävä"kuolema?

ViestiKirjoittaja kissanainen » 02 Marras 2009 11:14

Kissani palasi 3 kk karkureissulta lauantaina kovasti väsyneenä ja laihtuneena. Kaiken kaikkiaan näytti hyvältä, kissa söi ja joi mielellään. Yöllä kissa alkoi oksentamaan ja paljon, mutta siitä en sinänsä vielä huolestunut, kissa kun on oksennellut välillä paljonkin koko aikuisikänsä. Kissa oli aamulla edelleen hyvin väsynyt, mutta yritti ulos, en päästänyt kuitenkaan.

Kävin kaupassa ja olin noin tunnin pois sillä välin kissa oli oksentanut vielä lisää mukana oksennuksessa oli suolinkaisia jonkin verran (kissa madotettiin n. viikkoa ennen kuin lähti reissun päälle). Kissa ei enää juurikaan jaksanut liikkua ja se meni yht'äkkiä todella huonoksi, takapää ei enää kantanut, refleksit eivät juurikaan toiminut, hengitys oli nopeaa ja hyvin vaivalloista, se mitä oksensi haisi lähinnä ulosteelle, olin jo edellisenä iltana ihmetellyt kun kissa haisee pahalle, ilmeisesti haju tulikin hengityksestä? Ikenet olivat aivan valkoiset (shokki?),kissa oli alilämpöinen, silmät syvällä päässä ja sameat. Kissa huusi täyttä huutoa välillä, kivut olivat siis kovat, sitten kissa alkoi kouristelemaan ja kuoli lopulta syliini. Tähän koko tapahtumaan kotiin tuloni jälkeen meni n. puoli tuntia. Eläinlääkäri olisi suostunut vastaanottamaan vasta tänä aamuna ja tämä on ikäväkseni jo myöhäistä. Yritin antaa kissalle nestettä pieniä määriä, ajattelin sen olleen kuivunut siitä kaikesta oksentamisesta, joka kerta kun kissa nieli tai sitä liikutti yhtään alkoi se huutamaan ja paino sanalla huutamaan.

Pystyykö näiden oireiden perusteella sanomaan yhtään mistä voisi olla kyse? Olisinko voinut jotenkin estää tämän? Onko vaaraa, että kissallani olisi ollut jokin tarttuva tauti minulla kun on muitakin kissoja. Edesmennyt kissani oli n. 12 vuotias leikattu narttu joka ei koskaan ole saanut pentuja.
kissanainen
 
Viestit: 4
Liittynyt: 02 Marras 2009 10:52

Re: Kissan "yllättävä"kuolema?

ViestiKirjoittaja tuijas » 02 Marras 2009 13:10

Tällaisissa tapauksissa mielestäni on parasta lähettää kissa heti patologin tutkimuksiin esimerkiksi Eviraan. Kissan yleiskunto on reissussa heikentynyt, jolloin vastustuskyky on huono mille tahansa sairaudelle. Oireiden perusteella kuolinsyytä ei voi päätellä.
tuijas
 
Viestit: 780
Liittynyt: 26 Helmi 2008 20:21

Re: Kissan "yllättävä"kuolema?

ViestiKirjoittaja kissanainen » 02 Marras 2009 13:47

Kissa haudattiin jo, eli täytynee pohdiskella pitäisikö se kaivaa ylös ja lähettää tutkittavaksi. Kaikilla kissoillamme on kyllä rokotukset kunnossa ja ajantasalla, mutta tämähän ei kaiketi poissulje tarttuvien tautien mahdollisuutta.

Niin kamala tämä on, että saa nähdä onko minussa naista kaivaa kisu pois haudasta...
kissanainen
 
Viestit: 4
Liittynyt: 02 Marras 2009 10:52

Re: Kissan "yllättävä"kuolema?

ViestiKirjoittaja tuijas » 09 Marras 2009 08:39

Kyllä se pitäisi mieluiten lähettää heti patologille muuten pilaantuminen pilaa mahdollisuuksia oikeaan diagnoosiin.
tuijas
 
Viestit: 780
Liittynyt: 26 Helmi 2008 20:21


Paluu Kun kissa sairastaa

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa