Mainoksia

Aikuisen kissan allergiat + kissan pennun sairastelu

Aikuisen kissan allergiat + kissan pennun sairastelu

ViestiKirjoittaja jezze » 06 Marras 2009 10:56

Huomasin, että aiheesta on jo monta aloitusta, mutta yhdessäkään ei ole ihan samanlaista tilannetta kuin meillä. Olemme kissojen kanssa ulkosuomalaisia ;) (vain pentukissa on paikalta löydetty) joten eläinlääkärissä on hieman ymmärrys hankaluuksia ja muutamia asioita haluaisin vielä varmistella ja kysellä.

Eli kissani (6-vuotias, narttu, ei ole leikattu) on saanut jostain ilmeisesti kirppuja. Kissa on sisäkissa, eikä ole ollut tekemisissä muiden kissojen kanssa. Voiko kirput ilmaantua noin vain? Ja elääkö kirput esim. vanhoissa nojatuoleissa tai muualla ilman isäntäeläintä? Olen myös aiemmin ruokkinut kissaani whiskasilla ja kitekatilla yms. ei niin laadukkailla kissan ruuilla, mutta tutkittuani asiaa olen alkanut vaihtamaan hitaasti, mutta varmasti parempiin ruokiin. Tällä hetkellä meillä syödään Royal Caninia. Tosin kissa ei märkäruokaan suostu edes koskemaan. Ei, vaikka sitä sekoitettaisiin vanhaan ruokaan. Onko Sheban kissanruoka yhtä laadukasta kuin Royal Canin tai Pro plan? Vai sisältääkö sekin paljon viljaa? (purkin etiketti ei ole suomeksi, joten en asiaa saanut selville, eikä minua eläinkaupassa oikein ymmärretty) Shebaa kissa vielä suostuu syömään.

Eläinlääkärillä kun epäiltiin, että kissalla on vilja-allergia. Oireina lievä oksentelu, karvojen lähtö ja raapinut kaulan alueen verille asti. Nyt hoidetaan vain ruokavaliolla, antibiotteeja sai piikillä jo eläinlääkäriltä ja haavoja puhdistelen 2xpäivä. Riittäköhän tämä? Verikoe otettiin, eikä mitään hälyyttävää löytynyt, vain joissakin arvoissa lievää nousua ja ell sanoi asian hoituvan ruokavaliolla.

Kissanpentu taas on sairas ollut koko ajan (n. 4-5kk vanha, kolli). Erään tuttavan tutun kissa sai pentuja, eivätkä he sitten halunnet pentuja pitää. Kissat meilkeinpä ulkokissoja, söivät mitä sattuu ja juoksentelivat pitkin pihoja. Meille kun tuotiin pennulla vatsa täysin sekaisin (ruokittu vain emon maidolla, lehmän maidolla + muilla maitotuotteilla ja ihmisten ruualla), nyt vatsa kuitenkin rauhoittunut. Muutamina ensimmäisinä päivinä söi todella paljon, mutta nyt ruokahalukaan ei ole niin valtava. Vietiin eläinlääkärille tarkistukseen, kun epäilin, että on saira. Korvat olivat likaiset, epäiltiin korvapunkkeja, niitä ei kuitenkaan löydetty. Matoja varmasti on, madotettiin samalla ja otettiin verikoe. Kävi ilmi, että tulehdusarvo (nimityksestä en ole aivan varma?) on reilusti koholla, normaali on 1-6, pennulla se oli 41. Tällä viikolla käyty 3 kertaa ell ottamassa lääkkeitä ja vitamiineja. Pennun silmät, eikä nenä vuoda ja on todella leikkisä pieni eläin. Nukkuu ja syö ihan normaalisti. Miten pennun olo voisi kotona helpottaa? Epäillään, että olisi saanut kissaflunssan/jonkun virusperäisen taudin. Kissanpentu myös haisi todella pahalta ja oli aika likainen, joten ell suositteli pesemään sen. Sen teinkin. Onko tämänhetkiset toimet ihan riittävät?

Huomasin eilen pennun mennessä vessaansa, sen käyvän enemmän makuulle virtsatessaan. Hain tänään asiasta tietoa, tuohan voisi viitata myös ongelmat virtsatessa?

Kiitos vastauksesta ja tänään mennään uudellen vielä eläinlääkärille!
Kattikarvajalat: Manta + Lenin <3
jezze
 
Viestit: 1
Liittynyt: 06 Marras 2009 10:21

Re: Aikuisen kissan allergiat + kissan pennun sairastelu

ViestiKirjoittaja tuijas » 09 Marras 2009 09:12

Kissan kirput selviävät myös isäntäeläimensä "ulkopuolella" eli silloin loishäätö kaikille olisi paikallaan (pyydä eläinlääkäriltäsi). Myös oravan ja siilin kirput voivat satunnaisesti vierailla, mutta niitä ei tarvitse häätää. Ruokavalioissa on eroja, jos Royal canin on sopinut niin anna sitä. Allergiselle kissalle allergisen kissan ruokavalio. Jos kyseessä on ruoka-aineallergia, loppuvat oireet ruokinnan korjaantuessa. Sairas kissa pidetään mieluusti sisällä, noudatetaan hoito-ohjeita ja viedään eläinlääkäriin jos oireet eivät ala helpottamaan. Eläinlääkäri voi ottaa kissasta rauhoituksessa virtsanäytteen, jos epäillään virtsatlehdusta ja kissan kunto sallii.
tuijas
 
Viestit: 780
Liittynyt: 26 Helmi 2008 20:21


Paluu Kun kissa sairastaa

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa