Mainoksia

Kissa virtsaa ympäriinsä, maukuu ja tahtoo ulos

Kissa virtsaa ympäriinsä, maukuu ja tahtoo ulos

ViestiKirjoittaja jkase » 15 Elo 2008 13:51

Moi.

Oli pakko rekisteröityä kysyäkseen että onko ideoita, mikä voisi olla vikana rakkaassa venäjänsinisessämme, kun parka naukuu koko ajan, virtsaa minne sattuu ja raapii kokoajan ulko-ovia. Kyseessä on toki narttu, että kiimanoireetkaan eivät ole täysin poislaskettuja, mutta tätä on nyt jatkunut ainakin touko-, ellei jopa huhtikuusta lähtien. Olen myös huomannut että venakkomme muuten niin nätti siniharmaa karvoitus on alkanut saada vaaleanruskeita läikkiä sinne tänne etukroppaan. Asun tällä hetkellä Uppsalassa Ruotsissa ja täällä nämä eläinlääkärit maksavat opiskelijalle aika mahdottomia.

Olimme tytskin kanssa tuossa kolmisen viikkoa poissa ja kissa oli ystäviemme luona. Kyseinen pariskunta omistaa rottweilerin, ja tuolla kattime oli käyttäytynyt alkupäivät ihan kiltisti, mitä nyt vähän sähissyt koiralle ja pitänyt etäisyyttä. Sitten siellä kuulemma oli jo jopa ulosteltukin ympäriinsä. En itse tuosta ulostamisesta tiedä, kun tulin vasta toissapäivänä takaisin kotiin ja sain kissan noin tunti sitten. Kovasti se tuolla taas maukuu, osaksi ehkä seurankipeyttäänkin.

Tänään Minillemme pitäisi tulla kaveriksi maalaiskatti jonka ostimme eräältä pariskunnalta. Toivottavasti viihtyvät yhdessä ja seura auttaisi Miniämme.

Auttakaahan nyt pääkivunaiheuttajaamme (:

Terv.

Henri A.

edit: Kissamme on myös minusta huomattavan pienikokoinen yksivuotiaaksi. Painoa varmaan vähän alle 2kg.
jkase
 
Viestit: 1
Liittynyt: 15 Elo 2008 13:44

Re: Kissa virtsaa ympäriinsä, maukuu ja tahtoo ulos

ViestiKirjoittaja tuijas » 18 Elo 2008 09:51

Kyseessä voi toki olla kiima, että leikkaus olisi suositeltavaa jos ei aiota teettää pentuja, lisäksi kannattaisi tarkistaa ettei kissalla ole mitään virtsateiden vaivoja kuten virtsakiteitä. Tämä tietysti vaatii eläinlääkärillä käyntiä.
tuijas
 
Viestit: 780
Liittynyt: 26 Helmi 2008 20:21

Re: Kissa virtsaa ympäriinsä, maukuu ja tahtoo ulos

ViestiKirjoittaja mushi mushi » 29 Syys 2009 19:42

Eläinlääkäri tuijas kirjoitti:Kyseessä voi toki olla kiima, että leikkaus olisi suositeltavaa jos ei aiota teettää pentuja, lisäksi kannattaisi tarkistaa ettei kissalla ole mitään virtsateiden vaivoja kuten virtsakiteitä. Tämä tietysti vaatii eläinlääkärillä käyntiä.
kuinka kauan normaali kissan kiima-aika kestää? Omani maukunut n. 3 viikkoa, välissä oli kyllä viikon tauko. Normaalia?
mushi mushi
 
Viestit: 1
Liittynyt: 29 Syys 2009 19:34

Re: Kissa virtsaa ympäriinsä, maukuu ja tahtoo ulos

ViestiKirjoittaja maria n » 01 Loka 2009 17:30

Kissalla voi olla melkein jatkuva kiima, eli kissa poikkeaa siinä suhteessa koirasta, jolla on juoksut vain noin kaksi kertaa vuodessa. Tuo kolmen viikon kiima, viikon tauko ja uusi kiima on kissalle tyypillistä. Yleensä kiimaoireet ovat voimakkaampia keväällä ja kesällä (valo vaikuttaa). Suosittelen sterilaatiota ellei kissaa ole tarkoitettu käyttää jalostukseen.
maria n
 
Viestit: 113
Liittynyt: 30 Tammi 2009 18:35

Re: Kissa virtsaa ympäriinsä, maukuu ja tahtoo ulos

ViestiKirjoittaja Mirrit » 04 Maalis 2010 08:55

Meidän tyttömirri kävi muutama päivä sitten leikkauksessa, sillä pissaaminen ympäriinsä (sohville, matoille, lakanoille yms) jatkui jo toista kuukautta ja koko talo haisee jo kissan pissalle. Eläinlääkäri totesi, että pissaamisen pitäisi mahdollisesti loppua siihen, ellei kissalla sitten ole jotakin pissatulehdusta päällä. No huonekaluille pissaaminenhan ei siihen sitten loppunut. Nyt mirrillä vielä kupu päässä, mutta pissailee jo tapansa mukaa ympäriinsä. Tulehdustakaan mirrillämme ei kuitenkaan pitäisi olla, sillä muutama viikko sitten kävimme tarkastuttamassa eläinlääkärin röntgenissä kaikki virtsakivet ym eikä tulehdustakaan silloin löytynyt. Joten pissaaminen mitä ilmeisimmin johtuu nyt jostakin muusta syystä. Oliskohan kenelläkään mitään tietoa, mitä nämä muut syyt voisivat mahdollisesti olla ja kuinka tämä tyttökissan paikkojen merkitseminen saataisiin loppumaan?? Millä tapaa sitä kannattaisi opettaa takaisin omalle pisuastialleen? Hyvin tämä neiti sitä ensimmäiset meilläolo kuukaudet vielä käytti. Alkaa tulla aika kalliiksi tämä kissan ylläpito, kun sohvakalustot on uusittava ja lakanoita pestävä yötä päivää, mutta kissastamme emme tahtoisi luopua.
Mirrit
 
Viestit: 1
Liittynyt: 04 Maalis 2010 08:45

Re: Kissa virtsaa ympäriinsä, maukuu ja tahtoo ulos

ViestiKirjoittaja sophy » 24 Maalis 2010 18:06

Mirrit, onko varmistettu, että ei voisi olla kasvainta?
sophy
 
Viestit: 28
Liittynyt: 25 Tammi 2010 21:58


Paluu Kun kissa sairastaa

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa