Mainoksia

kissanpennun jatkuva ripuli

kissanpennun jatkuva ripuli

ViestiKirjoittaja roseiines » 27 Marras 2009 19:23

Meille kotiutui 12 viikkoinen kissanpentu lokakuun 1.päivä. Pentu on ollut ripulilla heti alusta lähtien. Syötimme aluksi specific kitteniä ja annoimme maitohappobakteereita ( tehobakt, attapectin, inupekt forte). Vatsa ei rauhoittunut näillä, siirryimme royal canin sensitivity ruokaan ja jatkoimme maitohappobakteereilla.
Eläinlääkäri määräsi synolox antibioottikuurin, jatkoimme samalla ruualla ja lisäsimme vähitelle keitettyä broileria. Ripulointi jatkui ja sitten pentu sai uuden antibiootin ja loishäädon suoraan pistoksena. Ripulonti jatkui yhä edelleen, toimitimme kakkanäytteen josta tulokset saadaan ensi viikolla, nyt kissalla menossa kolmas neljän päivän antibioottikuuri. Kakka on melko vaaleaa, limaista ja joskus siinä voi eroittaa selvästi punaisia n. kahden millin mittaisia soiroja kuin langanpätkiä.
Pennulla on valtava ruokahalu, kun keittiössä kolahtaa astia se kiipeää jo selkää pitkin katsomaan onko ruoka sille.
Annamme ruokaa annosteluohjeiden mukaan ja pieniä määriä kerralla (n. pienen hiiren kokoinen annos n. 5-6 kertaa päivässä.
Kaipaisimme kovasti apua,sillä pentu on meille kovin rakas ja haluaisimme saada jo hänet kuntoon, jatkuvat antibiootit eivät voi olla hyväksi, vaikka pentu ei tunnu niistä kärsivän, on iloinen, leikkisä ja pirteä tapaus.
Olemme siis toimittaneet jo kakkanäytteen ja saamme siitä tuloksen ensi viikolla, mutta esim. giardia ei välttämättä näy näytteessä, onko viisasta aloittaa kuitenkin kymmenen päivän axilur kuuri vaikka tulos olisi negatiivinen ja kissan ripulointi vain jatkuisi tästäkin antibioottikuurista huolimatta.
roseiines
 
Viestit: 1
Liittynyt: 27 Marras 2009 18:45

Re: kissanpennun jatkuva ripuli

ViestiKirjoittaja maria n » 29 Marras 2009 13:34

10 pv:n Axilur-kuurista ei pitäisi olla mitään haittaa, joten sitä voi kokeilla. Giardia tuntuu olevan aika yleinen vaiva kissoilla.
maria n
 
Viestit: 113
Liittynyt: 30 Tammi 2009 18:35


Paluu Kun kissa sairastaa

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa