Mainoksia

Finni-ihottuma?

Finni-ihottuma?

ViestiKirjoittaja Ninsku80 » 29 Marras 2009 00:13

Muutamalla kissallani on ollut pitkän aikaa mustaa karstaa nenän ja silmän kulmassa. Lisäksi yhdellä nuorellas kissalla paha akne leuassa, mustaa karstaa siinäkin, muutamalla aikuisella lapojen kohdalta ja niskasta karva lyhentynyt merkittävästi ja kuivaa, alusvilla lähes pois (pitkäkarvaisia kissoja) ja karvan seassa myös mustia hiukkasia varsinkin lapojen välissä ainakin yhdellä.. Eläinlääkäri tutki sen verran et kattoi ultraviolettivalolla ettei ole sientä ja otti mikroskooppiin katsottavaksi karvoja missä oli noita mustia hiukkasia, ei ollut mitään elävää näkyvissä, sanoi et joku stafylokokki tms ja finni ihottuma ja antoi Convenia pistoksen parille kissalle et jos tepsisi..

Olisi kiva kuulla lisää mielipiteitä, että mitä muuta olisi jos ei tämä dignoosi oikea, eläinlääkärini kun ei ole perehtynyt oikein pieneläinten sairauksiin varsinkaan kissojen.. usein kysyykin asiakkaan mielipidettä et mitä luulet olevan..

Muuten hyvä eläinlääkäri, mutta joskus tuntuu et ihan hakuammuntaa siltä ja ei oikein uskalla luottaa diagnoosiin..

Jo etukäteen kiitos vastauksista!!
Ninsku80
 
Viestit: 5
Liittynyt: 29 Marras 2009 00:03

Re: Finni-ihottuma?

ViestiKirjoittaja tuijas » 30 Marras 2009 10:41

Ihotaudit voivat johtua kovin monesta syystä, loiset, bakteeritulehdukset, allergiat, hormonaaliset joten näkemättä ei voi sanoa mistä on kyse. Jos lääkitys ei tepsi ja diagnoosi on epäselvä, voitte keskustella jatkotutkimusmahdollisuuksista eläinlääkärinne kanssa esim. ihobiopsiat.
tuijas
 
Viestit: 780
Liittynyt: 26 Helmi 2008 20:21

Re: Finni-ihottuma?

ViestiKirjoittaja Ninsku80 » 11 Joulu 2009 20:50

Vielä sellaista muistan että kisssoilla in ollut lisääntymisongelmia, mm. abortoituneet ennen aikojaan ja kerran kissa ssi pennut jolla toisella oli aivot ulkona ja toisella silmät mullotti ulkopuolella, kummatkin onneksi kuolleena syntyivät, 2 normaalia jäi henkiin.. Isäkin oli vierasta verta naaraalle..

Joskus myös astmamaista yskää eli makaa maassa kaula pitkänä ja köhiii päätä eri suuntiin viskoen..

Nyt tuo akne ja mustat hiukkaset turkissa nimenomaan lapojen kohdalla vaivaa ja se että alusvilla niistä kohti lähes poissa ja vain lyhyttä karkeaa karvaa tilalle..

nenässä ja silmäkulissa kertyy joka päivä uutta mustaa karstaa vaikka kuinka niitä poistaisi.. :(

Kissat on monesti sienitestattua, mutta olleet terveitä..

Yhdellä kissalla oli kohdussa jotain vikaa jne..
Ninsku80
 
Viestit: 5
Liittynyt: 29 Marras 2009 00:03

Re: Finni-ihottuma?

ViestiKirjoittaja tuijas » 14 Joulu 2009 11:42

Olisin melko huolissani kissasi astmaoireista, jos kissallasi on astma, on siihen mahdollista saada lääkitys. Varaa aika eläinlääkärille.
tuijas
 
Viestit: 780
Liittynyt: 26 Helmi 2008 20:21

Re: Finni-ihottuma?

ViestiKirjoittaja Ninsku80 » 15 Joulu 2009 01:17

Miten yleistä tuo astma sitten on, kun useammalla kissalla ollut ajoittain samanlaista ongelmaa jo kauemman aikaa..

Vai olisiko jotain muuta?
Ninsku80
 
Viestit: 5
Liittynyt: 29 Marras 2009 00:03

Re: Finni-ihottuma?

ViestiKirjoittaja maria n » 16 Joulu 2009 13:49

Astma on suhteellisen yleinen ongelma kissoilla, mutta kuulostaa silti hieman epätodennäköiseltä että useammalla sinun kissoistasi olisi astmaa. Taustalla voi myös olla esim kissaflunssa tai matotartunta (ovatko ne ulkokissoja ja milloin madotettu?). Kannattaa kuitenkin varata aika eläinlääkärille ja yrittää selvittää mitä kissojasi vaivaa, koska kissan yskä ja kaula pitkänä hengittäminen ei ole normaalia.
maria n
 
Viestit: 113
Liittynyt: 30 Tammi 2009 18:35

Re: Finni-ihottuma?

ViestiKirjoittaja Ninsku80 » 19 Joulu 2009 19:15

Kaikki kissani sisäkissoja ja madotettuja/rokotettuja säännöllisesti.. Olen niitä käyttänyt eläinlääkärissä säännöllisesti rokotuksissa ja tutkituttanut niitä, mutta eläinlääkäri ei oo löytänyt mitään vikaa, muuta kuin kerran useammalla kissalla oli leukosyytit tosi korkealla ja ne sai Convenia antib.pistokset kaikki, yksi kissa lopetettiin FIP epäilyn vuoksi, mutta ruumiinavauksessa sillä ei löytynyt sitä vaan munuaissairaus, johon olisi pian menehtynyt muutenkin.. Miten kissalla voisi astman todeta? Tuntuu enemmänkin tarttuvalta ongelmalta, koska toisille sukua olemattomatkin ovat saaneet oireita, myös nuhaa..

Silmätulehduksia joillakin ollut joskus, mutta niitä harvemmin..

Joillakin ollut myös lisääntymisvaikeuksia eli hedelmättömyyttä, silti oireet ei ole viitannut klamydiaan..

Kumpa vaan saisi varman tiedon niin helpottaisi kummasti..
Kissoihin erikoistuneet vaan senverran kauempana ja pitäisi kiikuttaa sinne kuulemma akuuttivaiheessa, jolloin esim rähmii silmät tms..
Ninsku80
 
Viestit: 5
Liittynyt: 29 Marras 2009 00:03

Re: Finni-ihottuma?

ViestiKirjoittaja tuijas » 23 Joulu 2009 12:00

Kissan astman diagnosointia varten kissa auskultoidaan (kuunnellaan hengitysäänet), otetaan verinäytteitä ja röntgenkuvia. Jos usea kissa sairastaa voi kyseessä todella olla tarttuva tauti, jolloin oireilevat kissat tulisi viedä eläinlääkäriin jatkotutkimuksia varten (esim. näytteenotto).
tuijas
 
Viestit: 780
Liittynyt: 26 Helmi 2008 20:21


Paluu Kun kissa sairastaa

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa