Mainoksia

Kissa kurluttaa

Kissa kurluttaa

ViestiKirjoittaja snowgrouse » 06 Joulu 2009 19:43

Hei!

10-vuotias tyttökissani ei ole vaikuttanut erityisen flunssaiselta, mutta on pitänyt ihmeellistä kurluttavaa ääntä parin viime viikon ajan kehrätessään ja nieleskelee aika usein, etenkin jos sitä rapsuttelee ja kehräys muuttuu voimakkaammaksi. Kehräyskurlutus kuulostaa siltä kuin sillä olisi limaa kurkussa. Karvapalloja sillä tuskin kurkussa on, koska karvapallon kakomisen jälkeen kurkusta kuuluu vieläkin tuota kehräämisen aikaista kurlutusta. En osaa koskettelemalla sanoa onko sillä kurkku turvoksissa tai muuta (kurkussa tuntui vain normaali "aataminomena" äänihuulten kohdalla). Muuten katti on ihan hyväntuulinen eikä vaikuta sairaalta, eikä sillä ole ollut ongelmia syömisen tai juomisen kanssa. Voiko esimerkiksi pöly tai home tehdä tämmöistä?
snowgrouse
 
Viestit: 12
Liittynyt: 06 Joulu 2009 19:28

Re: Kissa kurluttaa

ViestiKirjoittaja tuijas » 07 Joulu 2009 09:43

Hei, eläinlääkärissä voidaan kissalle tehdä yleistutkimus joka sisältää hengitysäänien kuuntelun ja kissan nielu voidaan tutkia. Tutkimusta varten kissa rauhoitetaan. Kurlutus voi olla harmitonkin ääni, mutta taustalla voi olla myös esimerkiksi nielun alueen sairaus.
tuijas
 
Viestit: 780
Liittynyt: 26 Helmi 2008 20:21

Re: Kissa kurluttaa

ViestiKirjoittaja snowgrouse » 08 Joulu 2009 07:34

Kiitos pikaisesta vastauksesta. Tosissaan tuntuu siltä että katti kurluttaa vain kehrätessään, joten häikkää lienee jossain äänihuulten seudulla. Juttutuulella ollessaan se yleensä kujertaa enemmän kuin naukuu, joten tiedä häntä onko vaikka kurnuttanut itsensä käheäksi. Katselen tässä vielä jonkin aikaa että muuttuuko kehräys normaalimmaksi, mutta vien katin tutkittavaksi jos se vielä seuraavien viikkojen aikana kurlaa. Kiitoksia!
snowgrouse
 
Viestit: 12
Liittynyt: 06 Joulu 2009 19:28


Paluu Kun kissa sairastaa

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa