Mainoksia

Ummetustako?

Ummetustako?

ViestiKirjoittaja malkaka » 16 Joulu 2009 08:43

Kissa syö pelkästään märkäruokaa (Almonature, noin 75% täyttä lihaa), myös kuivaruokaa tarjolla, mutta ei syö, (voinee johtua hampaista). Kissa on noin 9 vuotias.

Kissalla on seuraavia oireita:
- Ulosteet hyvin pieniä, pikkusormen kokoisia tai pienempiäkin
- Ulostaminen vaikuttaa työläältä
- Oksentelee usein (lähes päivittäin, kuitenkin myös jaksoja jolloin ei oksentele)
- Oksennus joko heti syötyä tai sitten pelkkää kirkasta limaa jossa saattaa olla vähän karvoja seassa
- Kissa on selvästi laihtunut

Mistä oireet voisivat johtua? Olisiko kyse pelkästä ummetuksesta, ja miten sitä voisi yrittää hoitaa, vai kuulostaako vakavammalta?
malkaka
 
Viestit: 1
Liittynyt: 16 Joulu 2009 08:32

Re: Ummetustako?

ViestiKirjoittaja maria n » 16 Joulu 2009 18:08

Kuulostaa siltä että kissallasi on ummetusta (kovat pienet ulosteet, vaikea ulostaminen) ja siihen voi kokeilla esim Levolac- tai Duphalac-oraaliliuosta annoksella 0,5 ml/kg. Mielestäni kannattaa kuitenkin varata aika eläinlääkärille, koska ummetuksen, huonon ruokahalun, oksentelun ja laihtumisen taustalla voi olla jotain vakavampaa. Ainakin perusverinäytteet olisi hyvä tarkistaa, koska kyseessä on hieman vanhempi kissa.
maria n
 
Viestit: 113
Liittynyt: 30 Tammi 2009 18:35

Re: Ummetustako?

ViestiKirjoittaja Santra » 04 Loka 2012 21:00

Munuaisen vajaatoiminta. Se todetaan verikokeella. Omalla kissallani 11 v. todettiin sairaus. Sai sydänlääkettä, erikoisruokavalion (Renal raksuja). Annoin myös Axilur-matolääkekuurin 10 pv, mistä seurasi viikon tauko oksentamiseen. Mietin, onko kissalla giardia, josta on vaikea päästä eroon. Giardia vuoraa suoliston, eikä ruoka-aineet pääse elimistöön. Nyt aloitin uuden matolääkekuurin Axilurilla, ja tällä kertaa yritän desinfioida asunnon, ettei giardia palaa, jos oli kyse siitä. Kissani on aina ollut pieni ja jo vuosia ulostanut kuivan oksan kaltaisia ulosteita.
Santra
 
Viestit: 2
Liittynyt: 30 Syys 2012 15:11


Paluu Kun kissa sairastaa

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa