Mainoksia

Virtsa ongelmia

Virtsa ongelmia

ViestiKirjoittaja pörrykkä » 04 Touko 2010 19:31

Kissani Pörrö täyttää kesällä kolme vuotta, narttu ja leikattu. Pari viikkoa sitten Pörröllä todettiin virtsassa sakkaa, bakteereja, struviittikiteitä ja verta. Saatiin antibiootti kuuri, Cystaidia sekä kiteitä liuottava ruokavalio. Antibiootti kuuri loppui lauantaina ja Cystaid loppui sunnuntaina. Pörrö syö vain liuotus ruokaa (maistuu tosin hyvin), juo ja pissii normaalisti, mutta virtsassa näyttäisi vielä olevan vähän verta. Pörrö käy normaalisti astialla eikä minkäänlaista voivottelua kuulu. Voiko kiteet aiheuttaa sen, että virtsassa on vähän verta? Vai tarkoittaako veri virtsassa, että rakossa olisi vielä bakteereja?

Antibioottien kanssa oli aluksi säätämistä, nimittäin kaksi antibioottia aiheuttivat oksennusta ja niskaan ruiskeena laitettu antibiootti ei tehonnu. Neljäs antibiootti oli sopiva ja saimme diagnoosin kiteistä yms. samalla.
Onko kenelläkään muulla ilmennyt samanlaisia oireita, ja miten olette niistä selvinneet?

Pörrö syö tällä hetkellä RC Urinary kuiva- sekä märkäruokaa. Mutta aion vaihtaa Specificiin.
pörrykkä
 
Viestit: 3
Liittynyt: 09 Elo 2009 13:55

Re: Virtsa ongelmia

ViestiKirjoittaja sophy » 22 Touko 2010 19:38

Kissaasi voisi auttaa jos perehtyisit kissan ruokintaan tarkemmin.
Nimeomaan kuivaruoka on yksi syy, joka aiheuttaa virtsakiviä. Kissan tulisi saada tarpeeksi nestettä ja luonnollisesti kissa ei juo paljoa vaan saa nestettä ravinnosta. Raksut ovat hyvin kuivaa ravintoa. Royal Caninin ruoissa on hapettumisenestoaineena BHA:ta, jonka on tutkittu aiheuttavan syöpää. Royal Caninin ruoat eivät ole myöskään hirmu lihaisia, vaan niissä on kasvisaineksia, kissalle tärkeää on lihan määrä.
Asioista voi olla montaa mieltä, mutta perehtyttyäni kissan ruokintaan luulen että kissat voisivat paremmin luonnollisemmalla ravinnolla, jossa ei ole lisäaineita. Kotona voi valmistaa kissalle sopivaa ruokaa itse. Mutta se kyllä vaatii tietoa ja vaivaa. Esimerkiksi Mirjam Nummisen kirjassa on tietoa kissan ruokinnasta.
sophy
 
Viestit: 28
Liittynyt: 25 Tammi 2010 21:58

Re: Virtsa ongelmia

ViestiKirjoittaja pörrykkä » 23 Touko 2010 11:33

Pörrö sai toisen antibioottikuurin ja toisen kahdenviikon Cystaid -kuurin. Antibioottikuuri loppui keskiviikkona, ja Cystaidia on vielä muutama päivä jäljellä. Pörrö vaikuttaa terveeltä, leikkii, syö ja juo normaalisti, virtsatessa eikä ulostamisessa ei ole ongelmia. Aioa, että virtsassa näkyy vieläkin verta :(

Pörrö juo vettä normaalisti aina ruoan jälkeen ja muissakin väleissä. Lisään myös vettä nappuloiden sekä märkäruoan sekaan. Ruoan olen vaihtany eläinlääriasemalta ostettavaan Specific ruokaan. (Aiemmin käytin eläinlääkäriasemalta ostettua RC Urinary S/O -ruokaa). Kaikenkaikkiaan Pörrö on ollut erikoisruokavaliolla nyt kuukauden, lääkäri määräsi kaksi kuukautta erikoisruokavaliota. Tarvittaessa kuuria jatketaan ja siirrytään ylläpitoruokaan.

Minkälaisia kokemuksia teillä on Hill´s Prescription Diet Felinen s/d -ruoasta?

Luonnollisesta ravinnosta en tiedä, varmaan vaatii paljon totuttelemista ja kärsivällisyyttä. Täytyykin etsiä lisätietoja siitä ja perehtyä tarkemmin.

Auttaisikohan virtsavaivoihin hiekan vaihtaminen? Onko hiekalla minkäänlaista yhteyttä virtsatulehduksiin/-vaivoihin?
pörrykkä
 
Viestit: 3
Liittynyt: 09 Elo 2009 13:55


Paluu Kun kissa sairastaa

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa