Mainoksia

Kissa pissaa ja kakkaa vääriin paikkoihin

Kissa pissaa ja kakkaa vääriin paikkoihin

ViestiKirjoittaja Girl_ » 16 Kesä 2010 16:08

Kissani on alkanut pissata pitkin asuntoa pari kk sitten. Ensimmäisen kerran se pissasi minun silmieni edessä sänkyyni. Pari päivää myöhemmin se pissasi koululaukkuuni. Sen jälkeen oli parin viikon tauko, käytiin normaalisti hiekkalaatikolla, sitten on pissailtu vaatteille ja lattiolle aina silloin tällöin. Aloitti "sotkemisen" ennen pissailua sillä että kakkaa silloin tällöin hiekkalaatikon viereen, riippumatta siitä paljonko tavaraa hiekkalaatikossa on.. Se on myös jatkunut. Mitä tämmöinen käyttäytyminen on ja mistä se voisi johtua?
Kissa on 2 vuotias narttu, leikattu yli vuosi sitten. Ennen oli täysin sisäsiisti. Syö normaalisti ja käyttäytyy muuten normaalisti. Kaverina sillä on aina ollut 2 vuotias leikattu kolli. Kissat ovat sisäkissoja.
Kotiolot eivät ole muuttuneet vähään aikaan mitenkään, joten luulisin ettei johdu mistään semmoisesta. Olen muuttanut useasti kissojeni kanssa, eikä se ole vaikuttanut kummankaan käyttäytymiseen mitenkään. Tässä ollaan asuttu puoli vuotta..
Kissani myös naukuu nykyään paljon enemmän (on aina ollut vähän äänekäs).
Voiko kissa olla sairas? Tai voiko olla että on vintti pimennyt? Itse en keksi selitystä sen käytökselle..
Girl_
 
Viestit: 1
Liittynyt: 16 Kesä 2010 15:45

Re: Kissa pissaa ja kakkaa vääriin paikkoihin

ViestiKirjoittaja kisukka » 17 Kesä 2010 14:08

Kyllä kissasi voi olla sairas. Esimerkiksi virtsatieongelmissa (virtsakiteet, tulehdukset) vääriin paikkoihin pissailu on tavallinen oire. Jos hiekkalaatikolla käynti on sattunut, kissa ei mielellään enää tee tarpeitaan sinne. Kissasi kannattaisi viedä piakkoin eläinlääkärille, sillä pahimmillaan kissan virtsaputki voi tukkeutua kiteistä, mikä on hengenvaarallisista. Toki muitakin syitä ongelmaan voi olla, mutta fyysiset syyt olisi hyvä ensin poissulkea.
kisukka
 
Viestit: 3
Liittynyt: 31 Touko 2010 14:48

Re: Kissa pissaa ja kakkaa vääriin paikkoihin

ViestiKirjoittaja minnak » 28 Kesä 2010 20:20

Apuja, vääriin paikkoihin tarpeitten tekemisongelmia myös täällä..

Meillä on kaksi leikattua sisäkissaa, kolmevuotias narttu ja neljävuotias kolli. Molemmat käyneet kiltisti laatikolla pennusta asti, ikinä ei ole tarvinnut siivota laatikon ulkopuolelta pissiä tai kakkaa. Nyt kuitenkin jostain syystä suunnilleen viimeisen kuukauden on narttu käynyt tekemässä kakat alakerran rappusten alle (jonne itse ei päästä kuin irrottamalla kaksi porrasta jotta jäljet saadaan siivottua pois). Tai en tiedä kuinka kauan varmasti on jatkunut, koska huomasin tilanteen vasta etsiessäni kadonnutta tavaraa, joka löytyi portaitten alta, samoin kun monta kakkaläjää jotka olivat noin 2vko:n aikana sinne ilmestyneet.

Sen jälkeen ollaan tarkastettu rapun alus väh. kahdesti päivässä, ja joka kerta kakat huomattuamme siivottu ne pois ja pesty lattia sen jälkeen huolella, mutta silti narttu käy siellä kakalla. Ostettiin kissakarkotetta jota ollaan nyt laitettu rapun alle, toimii aina muutaman päivän mutta heti jos sitä unohtuu laittaa, on rappujen alla taas kakat. Kotona ei ole tapahtunut mitään muutoksia, hiekkalaatikkoa siivotaan samalla tavalla päivittäin kuin ennenkin. Mistähän moinen käytös voi johtua? Huolettaa, että jos narttu ei "osaa" tehdä enää laatikkoon tai jotain, eikä pääse enää rapun alle karkoitteen takia, alkaako se kakkimaan muualle tai yrittää pidätellä kakkaa sisällään ja sairastuu? Kovasti tuntuu naukuvan portaitten läheisyydessä ja kiertelee vieressä, muttei mene alle. Eikä myöskään vessaan. Olisiko mitä tehtävissä? Kaipaisin kipeästi ideoita tai neuvoja!
minnak
 
Viestit: 1
Liittynyt: 28 Kesä 2010 20:02

Re: Kissa pissaa ja kakkaa vääriin paikkoihin

ViestiKirjoittaja annal » 25 Heinä 2010 21:34

Samanlaista ongelmaa meilläkin ja nyt alkaa emännän mitta olla niin täysi!
Meillä on 2 lähes saman ikäistä kissaa, narttu ja kolli, molemmat leikattu vuosi sitten. Nartulla on jo pidemmän aikaa ollut tapana pissailla sinne tänne, sänkyyn, sohvalle, matoille,kengille, laukkuihin, vaatemytyille...Pissoja tulee satunnaisesti, parhaimmillaan viikoja välissä, toisinaan taas paritkin pissat päivässä. Kissan sterilointileikkaus epäonnistui aikoinaan siten, että haava repesi 9 vrk leikkauksesta, kissa kuitenkin operoitiin uudelleen ja parani. Lisäksi muutama kuukausi tämän jälkeen, tippui puusta ja reisiluun pää jouduttiin poistamaan. Parani tästäkin hienosti. Lisäksi olemme muuttaneet uuteen isomaan asuntoon viime syksynä, se tosin taisi olla kissojen mielestä vain hyvä asia. Kissat ovat sisäkissoja, valjaiden kanssa pääsevät joskus ulos ja parvekkeella saavat viettää aikaa myös. Muuten ovat siis terveitä. Hiekkalaatikoita on 2, toisella hiekkaa ja toisessa paakkuuntuvaa puurouhetta.

Nartun kanssa kävimme kesäkuussa eläinlääkärillä pissavaivojen vuoksi ja todettiin virtsarakon tulehdus, johon sai 3 viikon antibioottikuurin. Koska pissailua jatkui senkin jälkeen, kokeilimme lääkärin ohjeesta cystaidia; ei apua. Käytössä on ollut myös Feliway (sekä suihkeena että haihduttimena) ja eläinlääkäriasemilta saatu calm- ruoka. Nyt kävin apteekista hakemassa Serene Um-valmistetta vielä. Alan tosiaan olla hyvin turhautunut tilanteeseen, kun mattoja ei voi lattialla pitää ja kaikkien huoneiden ovet pitää olla kiinni, ettei kissa pääse niihin! Lisäksi odotan esikoistamme ja murehdin jo valmiiksi sitä, voiko talouteemme tuoda uutta perheenjäsentä kun sen tietää jo nyt, että kaikkiin tavaroihin taatusti pissataan! En kuitenkaan millään haluaisi kissasta luopua tämän pissavaivan takia, koska se on äärettömän rakas. Toivoisin, että olisi joku ratkaisu, josta hyötyisi niin kissa kuin ihmiset. Tarkoitus olisi vielä viedä kissa pissanäytteelle (kotinäytettä en millään ole onnistunut saamaan) ja kysyä lääkäriltä clomicalm-lääkkeen mahdollisuutta, tosin olen aina ollut sitä mieltä ettei eläimelle kuulu syöttää mitään mielialalääkkeitä, mutta kaikki keinot on kokeiltava!
Tästä vuodatuksesta ei tainnut olla oikein apua, mutta ainakin tiedätte että kohtalotovereita on :) Vinkkinä voin sanoa, että kannataa ehdottomasti aloittaa siitä virtsanäytteen tutkimisesta, koska vaiva voi hoitua pelkällä lääkekuurilla!
annal
 
Viestit: 2
Liittynyt: 25 Heinä 2010 21:13

Re: Kissa pissaa ja kakkaa vääriin paikkoihin

ViestiKirjoittaja annal » 29 Heinä 2010 19:20

Jatkoa vielä edelliseen tekstiini eli sain kuin sainkin otettua kissalta onnistuneen virtsanäytteen (pakastepussiin ja siitä puhtaaseen astiaan) ja bakteereitahan siinä kasvoi taas kerran! Eli nyt ollaan 10 päivän antibioottikuurilla, lisäksi aloitan taas Cystaidin antamisen, jotta rakko vahvistuisi. Eläinlääkäri on vahvasti sitä mieltä, että nämä jatkuvat tulehdukset aiheuttavat sitä vääriin paikkoihin pissaamista eli toivotaan että tämän kuurin jälkeen saan taas pitää makuuhuoneen oven auki :)
annal
 
Viestit: 2
Liittynyt: 25 Heinä 2010 21:13


Paluu Kun kissa sairastaa

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa

cron