Mainoksia

Kissa pissii vääriin paikkoihin

Kissa pissii vääriin paikkoihin

ViestiKirjoittaja Dearhoney » 15 Loka 2010 16:37

Elikkäs miulla on n. 1,5 vuotias narttu kisu. Se alkoi pissaamaan sohvalle maaliskuussa. Kisu sai e-pillerit kiiman keskeytykseen, jonka jälkeen se leikattiin. Pissiminen ei vaan loppunut siihen, vaan sitten pääsi sänkykin osingoille. Koko viime kesä on pesty petaria ja sänkyä, sohvakin on vaihdettu uuteen, mutta ei. Etikkaakin olen käyttänyt ja se auttoi vähäksi aikaa. Vein kisun lääkärillekkin, jotta ois otettu kokeet, mutta kisun nähdessään, lääkäri totesi ettei siinä ole mitään vikaa. Että se olisi vain henkistä ja suositteli Feliway haihdutinta. Noh, haihduteltiin se kuukaus sitä ja sillon vaihtu sohva ja kaikki paikat kuurattiin kunnolla. Ongelma oli poissa jonkun kolmisen viikkoa ja kuulin sen olevan ohi kokonaan. Mutta ei. Otin sitten toisen kissankin sille kaveriksi äitiltä, kun ajattelin kisun olevan yksinäinen. Mutta ei auta tämäkään. Haihduttimessa on jo kolmas patruuna menossa, mutta siitäkään ei tunnu olevan enää apua.

Tästä ollaan nyt kärsitty yli puoli vuotta ja alkaa kärsivällisyys olla lopussa. Aion nyt vielä varmuuden vuoksi viedä pissanäytteen lääkärille, josko sieltä mitään löytyy, koska kisu ei oireile mitenkään. Se syö hyvin, juo hyvin, leikkii, nukkuu, on pirteä yms. Mutta siis kysymykseni onkin, voiko jotkut virtsaongelmat olla noinkin oireettomia??? Kisu käy laatikollakin ja sitä siivotaan ahkerasti.

En tahtoisi millään luopua kisustani, onhan se otettu perheeseen, enkä yleensä ole luovuttaja tyyppi, mutta rajansa kaikella. Eli kertokaa hyvät ihmiset, onko kellään ollut samanlaisia kokemuksia...
Dearhoney
 
Viestit: 1
Liittynyt: 15 Loka 2010 16:20

Re: Kissa pissii vääriin paikkoihin

ViestiKirjoittaja Toma112 » 19 Loka 2010 12:22

VTI voi olla syynä.
Toma112
 
Viestit: 2
Liittynyt: 19 Loka 2010 11:57

Re: Kissa pissii vääriin paikkoihin

ViestiKirjoittaja tyyneunelma » 20 Loka 2010 09:26

voisiko johtua mielenosotuksesta meillä oli aikanaa kissa joka osottimieltänsä pissaamalla millo mihinkin esim vuvan turvakaukalo... rtkaisua tuohon ei meilläkän meinannut silloin löytyä kaikkia poppakonsteja kokeiltiin ja sitten kun palasin normaaliin työelämää enkä ollut vaik kotona niin tämä ongelma loppu.
Ilmeisesti kissa ei tykänny et olin kaiket päivät kotona :D
Mutta toivotaan että selviää mikä kisuasi vaivaa.
tyyneunelma
 
Viestit: 4
Liittynyt: 29 Syys 2010 12:51

Re: Kissa pissii vääriin paikkoihin

ViestiKirjoittaja Anppa » 11 Loka 2012 15:11

Kerron oman kokemukseni pissaavasta kissasta, koska itse kamppailin saman ongelman kanssa.
Kolmevuotias leikattu tyttökissani Tytti alkoi yhtäkkiä pissaamaan tiskialtaaseen. Tapa tuntui hauskalta enkä reagoinut siihen sen kummemmin. Jossain vaiheessa pissaa alkoi ilmestyä matoille, koiran pedille ja lopulta sohvalle. Tässä vaiheessa olin jo tutkituttanut eläinlääkärissä virtsanäytteen, joka oli puhdas. Kissanvessoja meillä on useampia. On umpimallia, luukulla ja ilman, sekä avomallia, jotta jokainen kissani löytää itselleen mieluisimman. Vessat putsataan vähintään kolmesti päivässä. Hiekka on eläinkaupan laatuhiekkaa.
Vessoistakaan Tytin pissailu ei siis voinut johtua.

Seuraavaksi hankin Feliway haihduttimen, jota sitten haihduteltiin kuukausitolkulla, mutta sohva kastui edelleen joka päivä. Sohvatyynyjä pesin muutamaan otteeseen ennenkuin suojasin sohvan usealla peitteellä, jotka oli helpompi pestä kuin tyynyt. Parhaina päivinä peitteet sai pestä kolmeen kertaan, ja aloin olla aika väsynyt. Ei auttaneet karkotteet eikä muut hajusteet. Sitten kohteeksi joutui sänkyni. Yhden kerran petarin pestyäni totesin, että nyt tuli raja vastaan. Sohvaa jaksoin pestä puoli vuotta, mutta en todellakaan alkaisi pesemään petaria joka päivä. Olin tullut tien päähän: kissan on pakko lähteä.

En halunnut antaa "kuseksivaa" kissaa kiertoon, joten varasin Tytille lopetusajan. Edellisenä iltana Äitini tuli kylään, itkimme silmät päästämme ja kuvasimme viimeisiä videoita tästä äärimmäisen rakkaasta kissasta, jonka eteen olimme tehneet kaikkemme, ettei tähän jouduttaisi....vai olimmeko? Yhtäkkiä tajusin, että oli vielä yksi keino! Äidilläni ei ole kissoja, joten kokeilun arvoista olisi vielä kokeilla miten Tytti reagoi ollessaan ainoa kissa. Niin lähti Tytti Äitini matkaan ja huojentuneena peruin lopetusajan. Kahden viikon testiaikana Tytti ei pissannut kertaakaan muualle kuin laatikkoon.

Tytti tuli takaisin meille. Kokeilusta on nyt n. 4kk, ja pissailu on loppunut kuin seinään! Tytti on taas normaali oma itsensä. Sitä, mitä Tytin päänupissa tapahtui, ei tarina kerro, mutta ilmeisesti pieni "hermoloma" teki hyvää! =)
Anppa
 
Viestit: 1
Liittynyt: 11 Loka 2012 13:50

Re: Kissa pissii vääriin paikkoihin

ViestiKirjoittaja sahrami » 11 Loka 2012 16:01

Mukava lukea välillä tällaisia menestystarinoita =) Hyvää jatkoa teille!
sahrami
 
Viestit: 291
Liittynyt: 16 Joulu 2009 16:40

Re: Kissa pissii vääriin paikkoihin

ViestiKirjoittaja riham » 01 Joulu 2014 11:27

Täytyy myöntää, etten ole koskaan kissaa totuttanut valjaisiin, mutta voisin kuvitella opettamista helpottavan, jos kissan huomion saa kiinnitettyä johonkin muuhun heti kun se saa valjaat päälleen. Esim. voisiko valjaat laittaa ulko-ovella niin, että kissa pääsisi ulkoilmaa ihmettelemään välittömästi? Tai ehkä se innostuisi opetteluvaiheessa juoksemaan laservalon perässä valjaat päällä?Prep4sure.com - CISSP 200-101 300-209 70-341 70-980 642-742 COBIT 5 Study Guide
riham
 
Viestit: 1
Liittynyt: 01 Joulu 2014 11:25


Paluu Kun kissa sairastaa

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa