Sivu 1/1

Kissa ei juo kesähelteillä - talven huippupakkasissa kyllä

ViestiLähetetty: 24 Heinä 2011 15:40
Kirjoittaja nekonpallero
Elikäs minulla on puolinorski, naaraspuolinen, 3-vuotias, 3-kiloinen, kissa nimeltään Neko. Rokotukset ja madotukset kunnossa. Rabiekseen en ole rokottanut koskaan.

Sellasen jutun olen huomannut että kesäisin, kun on h*lvetinmoinen helle, kissa ei suostu juomaan juuri ollenkaan (3 desin kuppi tyhjenee n. 1-1,5 viikossa). Mutta talvella, -30C astetta ulkona, kissa lipittää kaikki 3 desiä parissa päivässä.

Kissa syö pääasiassa Orijen-kuivaruokaa, ja pari kertaa kuussa Sheba-tonnikalafilepurkkeja.

Otin tämän asian nyt esille, koska huolestuin eilen huomatessani että kissa ei ole juonut pariin päivään yhtään mitään. Kuppi on aivan yhtä täynnä, kuin pari päivää sitten eilisestä. Ruoka kyllä on mennyt hyvin.

Olen kokeillut muita kippoja, lähdevettä, kylmää/lämmintä hanavettä, kaataa vettä lattialle, suoraan hanasta, mutta ei se kissa suostu mitenkään juomaan. Kun laitan vesikupin kissan nenän eteen, se perääntyy ja vain tuijottaa sitä vesikuppia ja jos työnnän sitä kuppia lähemmäksi, kissa perääntyy jälleen ja saattaa juossa muualle. Hankalaksi menee kun kissa on kesähelteillä aina jossain viileässä paikassa piilossa, kuten sänkyjen alla. Kokeilin myös kissanmaitoa, mutta kuten tunnen Nekon, se ei tykännyt siitä ollenkaan. Sille kelpaa vain normaali lehmänmaito (annan sitä joka ilta pienen lirun).

Muuten kissa vaikuttaa olevan kunnossa, se syöpi kuivaruokaansa, tekee jutut hiekkalaatikkoonsa normaalisti, leikkii innoissaan ja energisesti ja käypi ulkona valjaissa pitkiä lenkkejä, väsymättä (paitsi loppupuolella kotiintultaessa kissa usein on hengästynyt, johtunee helteestä), haistelee paikkoja, pesee itteään, hyrisee. Tosin nyt tänä kesänä kissa on nukkunut tavallista enemmän (johtunee helteestä) vrt. muut kesät ja turkki tuntuu jotenkin kuivalta.

Ai niin, tänään aamulla huomasin että kissan suupielissä oli tavallista enemmän kuolaa. Melkein kuin vaahtoa, mutta ei ihan.

Ajattelin viedä kissan huomenna eläinlääkäriin nesteytystä varten, ellei se rupea tänä iltana juomaan.

Mikähän kissassa on vikana? Ja mistähän tuo juomistottumus johtuu? Miten saada kissa juomaan kunnolla? Pitääkö se pakottaa juomaan ruiskun kautta?