Mainoksia

Kissalla vatsa jatkuvasti löysällä

Kissalla vatsa jatkuvasti löysällä

ViestiKirjoittaja spoilthefun » 04 Heinä 2016 12:56

Hei kaikki,

Omistan 3 ragdoll-poikaa (vanhin n. 4v, keskimmäinen 3v ja nuorimmainen 1,5v). Kahdella vanhimmalla kissalla on vatsa pysynyt hyvänä, mutta nuorimmaisella pojalla on vatsa ollut löysällä jo kauan aikaa. Hän on kuitenkin tosi pirteä ja ruoka maistuu hyvin.

Olemme käyneet eläinlääkärissä ottamassa verinäytteet ja kakkatestin, mutta kaikki oli ok. Saimme eläinlääkäristä myös antibioottikuurin, vatsapastaa ja Virbacin Digestive ruokaa mitkä auttoivat vatsaa pysymään hyvänä kuurin ajan, mutta löystyi uudestaan, kun palasimme vanhaan ruokavalioon. Olen syöttänyt mm. Applawsia, Canagania ja Power of Naturen ruokaa, mutta kaikista ruoista oireilee samalla tavalla. Kanaruoka vaikutti tosin ärsyttävän ehkä enemmän ja olemme syöttäneet nyt ainoastaan kalapitoistaruokaa (pääsääntöisesti lohta). Joskus pahimmissa tapauksissa, kun suolisto oli oikein ärtynyt niin ulosteen mukana oli ihan pikkuisen verta. Uloste on pääsääntöisesti liisterimäistä, mutta ei vetistä. Eläinlääkäri ei uskonut, että kyseessä olisi ollut ruoka-aineallergia, mutta kyllä minä kallistun aika vahvasti siihen puoleen.

Onko teillä ehdottaa jotain hypoallergeenista/herkkävatsaisille kissoille olevaa ruokaa mitä voisin vielä kokeilla näiden mainitsemieni lisäksi? Olisi myös hyvä, että ruoka soveltuisi kaikille kolmelle kissalle.

Kiitos jos viitsitte auttaa!! :)
spoilthefun
 
Viestit: 2
Liittynyt: 04 Heinä 2016 12:44

Re: Kissalla vatsa jatkuvasti löysällä

ViestiKirjoittaja sahrami » 05 Heinä 2016 18:55

Jos vatsa oli hyvä Virbacin Digestivella niin etkö voisi jatkaa sen syöttämistä? Tutkittiinko ulostenäyte myös giardia-alkueläimen varalta?
sahrami
 
Viestit: 291
Liittynyt: 16 Joulu 2009 16:40

Re: Kissalla vatsa jatkuvasti löysällä

ViestiKirjoittaja spoilthefun » 06 Heinä 2016 11:50

Kiitos vastauksesta.

Käsittääkseni tuota ruokaa syötetään vaan tietyn kuurin ajan tai jos kissalla on sairaus mikä edellyttää ruoan jatkuvaa syöttämistä. En ole täysin varma mitä kaikkea testejä ulostenäyteestä tehtiin. Ei varmaan johdu giardiasta, koska lääkeruoka kuitenki auttoi tasapainottamaan vatsan hetkeksi? Kaikki kissat on kevään aikana myös madotettu. Lääkärin diagnoosi oli "krooninen ripuli". Ostimme nyt uutta ruokaa ja jos vatsa ei ala sillä paranemaan niin täytyy lähteä uudestaan lääkäriin :(
spoilthefun
 
Viestit: 2
Liittynyt: 04 Heinä 2016 12:44


Paluu Kissan ruokinta

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa

cron