Mainoksia

kissa syö vihanneksia ja hedelmiä

kissa syö vihanneksia ja hedelmiä

ViestiKirjoittaja kissanomistama » 27 Maalis 2010 09:57

Kissamme on mieltynyt vihanneksiin ja hedelmiin ja saakin usein mm. kurkkua, tomaattia ja viinirypäleitä hyvin pieninä annoksina (pari palaa). Pääasiallisena ravintona kissa syö kuivaruokaa. Onko vihanneksista ja hedelmistä mitään haittaa pieninä määrinä saatuna ja onko jokin myrkyllistä? Kissamme syö myös kaikkia sitrushedelmiä jopa greippiä sekä esim. avokadoa.
kissanomistama
 
Viestit: 3
Liittynyt: 21 Syys 2009 16:58

Re: kissa syö vihanneksia ja hedelmiä

ViestiKirjoittaja Tuspujalaku » 09 Heinä 2012 12:00

Kurkkua saa antaa, sillä se on suurimmaksi osaksi vettä. Tomaattia ei missään nimessä, sillä se on myrkyllistä kissoille, eikä myöskään paprikaa. Tälläinen tieto löytyy ainakin jostain ruokinta oppaasta mitä olen lueskellut.

Whiskasin palstan eläinlääkäri Suvi Pohjola-Stenroosille esitettiin kysymys:

"Onko tomaatti kissalle myrkkyä, kuten usein olen kuullut väitettävän? Ihmettelen sitä suuresti, koska sitä löytyy useista kissanruuista. Tosin kissanruokiin laitetaan kyllä muutenkin omituisia asioita, esim. kun eläinruuat lasketaan rehuksi, niin niitä ei koske elintarvikelaki, joten niistä löytyy mm. teurasjätettä, kavioita, sorkkia, höyheniä ja turkiseläinruhoja. Kyllä alkaa pikku hiljaa mietityttämään millä sitä uskaltaa kissaansa ruokkia...."

Pohjola-Stenroosin vastaus:

" Sitten tomaatista. Tomaatin alkuperämaa on Peru, josta espanjalaiset valloittajat sen toivat Eurooppaan. Ranskalaiset kutsuvat tomaattia erheellisesti lemmenomenaksi. Oikeasti tomaatti kuuluu koisokasviheimoon, ja punainen tomaatti on oikeastaan kasvin marja. Kasvi (lehdet, varret, vihreä tomaatti) on teoriassa lievästi myrkyllinen. Tomaattikasvissa on nimittäin on alfatomatiinia, eniten kukissa, varsissa, lehdissä ja raaoissa hedelmissä, mutta myrkytön on marja eli syötävä punainen tomaatti. Jos kissa söisi tomaatin varsia, voisi se saada lieviä vatsan väänteitä. Myrkyn määräkin on niin suhteellinen käsite. Laskien että noin 5% tomatiinista on kasvin varsissa, pitäisi kissan saadakseen myrkytyksen syödä kasvin varsia 250 g. Tomaatissa on paljon hyvää mm. runsaasti kaliumia. Jos varoituksen asioista pitäisi tomaatista hakea, niin tomaattimehun (siis konsentraatin) suuresta kaliumpitoisuudesta voisi olla munuaisvaivaa potevalle kissalle haittaa, jos kaliumin poistuminen elimistöstä munuaisvaivan takia olisi alentunut. Aidosti olisin huolissani kasvikunnan tuotteista oikeastaan vain sipulista kissan ruoassa. Sipuli ja siis myös valkosipuli voi aiheuttaa pieninäkin pitoisuuksina kissalle anemiaa. Erityisesti tämä on otettava huomioon mahdollisia lasten ruokapurkkeja kissalle ostettaessa."
Tuspujalaku
 
Viestit: 7
Liittynyt: 05 Heinä 2012 22:10

Re: kissa syö vihanneksia ja hedelmiä

ViestiKirjoittaja ellur » 07 Joulu 2012 09:58

Meilläkin kissa on jotenki mieltyny vihanneksiin ja hedelmiin. Ei oo kyl näkyny haittaa vielä.

________________________________
http://www.pretax.net/tilitoimistot
http://www.50plusmatch.fi/Deitti
ellur
 
Viestit: 23
Liittynyt: 28 Kesä 2012 13:25

Re: kissa syö vihanneksia ja hedelmiä

ViestiKirjoittaja ellur » 12 Joulu 2012 15:59

Olis kiva kuulla muidenkin kokemuksia.._________________________________
http://www.50plusmatch.fi/Treffit
silmälaserleikkaus
ellur
 
Viestit: 23
Liittynyt: 28 Kesä 2012 13:25


Paluu Kissan ruokinta

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa