Mainoksia

Voiko kissalle antaa raakaa lihaa

Voiko kissalle antaa raakaa lihaa

ViestiKirjoittaja heleena » 24 Marras 2010 12:23

Voiko kissalle antaa raakaa lihaa ilman riskiä esim. sianlihassa trikiinit?
Ja mikä olisi hyvä valmistuote purkkiruoka, ja kuivamuona?

Olen kuullut ettei kissalle saa antaa vihanneksia eikä viljaa. Kuitenkin useimmat valmisruat sisältää niitä?
Maissihan ainakin hidastaa kilpirauhasen toimintaa.
heleena
 
Viestit: 30
Liittynyt: 26 Syys 2009 07:57

Re: Voiko kissalle antaa raakaa lihaa

ViestiKirjoittaja Sussanne » 09 Maalis 2011 19:11

Meillä ainakin annetaan suurinpirtein kaikki ylimääräiset lihat (joita ei ole maustettu tietenkään) hirvelihat,läskit ym.. Olen kuullut että raakaliha puhdistaa kissan hampaita.Mutta tietysti jos ei ennen ole annettu raakaa lihaa voi sekoittaa kissan vatsaa.. Mutta mummoni kissa ei edes syö melkein mitään raakoja lihoja että vain purkki ruokaa syö.. En ole ainakaan huomannut mitään erityistä raakalihan syönnissä, koska ei kai ennen vanhaa kissoille muuta annetukkaan ku raakoja ja ylimääräisiä lihanpaloja.. ja hiiretki ovat raakoja ku niitä syödään :)
Sussanne
 
Viestit: 7
Liittynyt: 02 Tammi 2011 16:06

Re: Voiko kissalle antaa raakaa lihaa

ViestiKirjoittaja sahrami » 10 Maalis 2011 09:00

Raa'an sianlihan syöttämiseen tosiaan sisältyy trikiiniriski, tosin tarkastetussa suomalaisessa lihassa riski on hyvin pieni koska jokainen sianruho tutkitaan trikiinin varalta. On kuitenkin aina mahdollista että sairastunut eläin pääsee tarkastuksesta läpi ilman että tartuntaa huomataan.

Kissat eivät tosiaan tarvitse kuin aivan pienen määrän kasviksia ruokavalioonsa (siis sen verran kuin ne saisivat syömiensä hiirten suolistosta) Tehdastekoisiin kuivaruokiin on kuitenkin pakko lisätä viljaa, koska muuten nappuloiden valmistaminen ei olisi teknisesti mahdollista. Toisaalta vilja on myös halpa raaka-aine, joten varsinkin halvoissa ruokamerkeissä voi olla paljon viljaa myös sen vuoksi.
Viimeksi muokannut sahrami päivämäärä 03 Huhti 2011 12:22, muokattu yhteensä 1 kerran
sahrami
 
Viestit: 291
Liittynyt: 16 Joulu 2009 16:40

Re: Voiko kissalle antaa raakaa lihaa

ViestiKirjoittaja heleena » 03 Huhti 2011 09:30

Hei!

Olen antanut kissalleni broilerin filettä raakana, muuta raakaa lihaa en uskalla antaa. Lisäksi Royal Digestive, sekä BritCare Chicken&Rice kuivanappuloita, ne sisältävät molemmat maissia, mutta kissa suorastaan vaatii niitä. Jos annan kuivamuonaa jotka eivät sisällä maissia, kissa jättää syömättä.
Maissi hidastaa kilpirauhasen toimintaa, sekä rasittaa munuaisia. En tiedä mitä tekisin, että saisin kissan syömään muita kuivanappuloita, kun niitä kerran on saatavilla. Kokeiltu on, mutta ei onnistu. Tiedän että kissalle olisi parasta ilman kuivanappuloita, mutta kun näen että se nauttii niitä pureskellessa.
Viljattomia kuivanappuloita on: Orien, Acana, Porta 21 Feline, Applaws.
heleena
 
Viestit: 30
Liittynyt: 26 Syys 2009 07:57

Re: Voiko kissalle antaa raakaa lihaa

ViestiKirjoittaja KoiraKissat » 09 Kesä 2011 09:52

Kissahan on lihansyöjä. Kuulemma enempi kuin koira.
Broilerin sydämmet on meillä herkkua,samoin munuainen (muistettava liottaa hyvin kylmässä vedessä ennen tarjoilua),seiti,silakat,kanankaulat maistuu toisinaan.
Kannattaa tutustua barffaukseen eli raakaruokintaan,netistä löytyy sivustoja.
KoiraKissat
 
Viestit: 3
Liittynyt: 09 Kesä 2011 09:31

Re: Voiko kissalle antaa raakaa lihaa

ViestiKirjoittaja tuijas » 09 Kesä 2011 10:01

Pennuilla kannattaa muistaa että pelkkä liha ei riitä vaan altistaa MBD -sairaudelle (metabolic bone disease). Kissa on tosiaan lihansyöjä ja luonnossa syö jyrsijöitä luineen päivineen, tällöin kissa saa tarvitsemansa. Valitettavasti kaupan tiskiltä saatavassa lihassa ei ole monia kissanpennun tarvitsemia ravintoaineita (koska luut puuttuu) ja pelkän lihansyönnin seurauksena pennulle kehittyy vaikea kasvuhäiriö ja luunmurtumia. Kannattaa todella tutustua barffaukseen hyvin huolellisesti jotta välttyy ikäviltä seurauksilta, oikein toteutettuna onnistuu kyllä.
tuijas
 
Viestit: 780
Liittynyt: 26 Helmi 2008 20:21


Paluu Kissan ruokinta

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa

cron