Sivu 1/1

Eläilääkärin käytös

ViestiLähetetty: 05 Helmi 2011 23:39
Kirjoittaja Ellikisu
Kävin Elli-kissan leikkauttamassa keskiviikkona ja mua kummastutti suuresti lääkärin käytös. annettuaan nukutuspiikin lääkäri viskasi kissan sammumaaan vessaan ja pisti oven kiinni. Koin tän aika rajuksi koska rakastan kissaani ja luulin että saisin silittää kissan uneen. Kun Elli oli unessa se laitettiin leikkauspöydälle selälleen retkottamaan pää hieman alaspäin ja jalat sidottiin levälleen kankaanpaloilla. Kissalle ei laitettu missään vaiheessa tippaa eikä happea annettu, leikkaus kesti puolisen tuntia ja maksoi 120 euroa. Elli heräsi välittömästi leikkauksen jälkeen. Onko ihan normaalia että sterilointi tehdään ilman tippaa ja happimaskia?

Re: Eläilääkärin käytös

ViestiLähetetty: 07 Helmi 2011 09:41
Kirjoittaja sahrami
Hei!

Ikävää että eläinlääkärikäynnistä jäi näin ikävä maku. Nukuttamistilanteessa olisi varmasti ollut suotavaa pitää sinut paremmin ajan tasalla siitä mitä tehdään ja miksi. Luulen kuitenkin, että eläinlääkärin tarkoitus on ollut vain siirtää kissa hiljaiseen ja rauhalliseen tilaan nukahtamaan, koska se nopeuttaa nukahtamista olettaen että kissa ei panikoidu siitä että joutuu yksin suljettuun tilaan. Sen sijaan kissaan koskeminen ja sille puhuminen voi vastaavasti hidastaa nukahtamista ja vaikuttaa unen syvyyteen. Kuvaamasi kissan sterilointitapa on myös aivan normaali ja hyväksyttävä varsinkin kuntapraktiikassa, missä vastaanoton varustelutaso ei yleensä ole yhtä korkea kuin isommilla klinikoilla.

Re: Eläilääkärin käytös

ViestiLähetetty: 09 Helmi 2014 11:10
Kirjoittaja MattiP
Joskus kyseessä on väärinkäsitys. Kun kissaamme vietiin leikattavaksi ja nukutettiin
ihmettelin vain miksei kissa nukahda ja sulje silmiänsä. Lääkäri kuitenkin selitti,että kissat eivät nukutettaessa sulje silmiään.
kirjanpito laskutus hdistys