Mainoksia

Maitorauhaskasvaimesta

Maitorauhaskasvaimesta

ViestiKirjoittaja JKS » 14 Syys 2011 11:50

Totesin kissallani (noin 14 vuotias) olevan maitorauhasessa epämääräistä kasvamista noin vuosi sitten. Kissan käyttäytyminen ei muuttunut mitenkään, vasta kuin noin kuukauden sisällä; viimeisimmän kiiman jälkeen ei ole syönyt juuri ollenkaan, hengittää raskaasti ja on usein kissalle ominaisessa "maha kipeä" -asennossa. Myös tietenkin laihtunut massiivisesti.

Pelkäänkin, että olen lykännyt asiaa liikaa ja että kasvain on levinnyt jo sisäelimiin, eikä mitään ole enää tehtävissä.

Vaikuttaako tilanne vielä pelastettavalta, vai onko ainoa kunniallinen tehtävä lopettaa kissa, jotta se ei kärsisi? Viimesintä vaihtoehtoa en mielelläni tietenkään valitse.
JKS
 
Viestit: 2
Liittynyt: 14 Syys 2011 11:39

Re: Maitorauhaskasvaimesta

ViestiKirjoittaja sahrami » 14 Syys 2011 17:07

Riippumatta siitä päädytkö kissan lopettamiseen vai hoitamiseen, tee se välittömästi koska kissa kärsii koko ajan. On tietysti mahdotonta sanoa tutkimatta kissaa, paljonko sillä on elinaikaa jäljellä ja että onko tauti levinnyt. Kissojen maitorauhaskasvaimet ovat yleensä pahalaatuisia, ja varsinkin kun kissasi vointi on noin radikaalisti huonontunut, on hyvin mahdollista että kasvain on levinnyt sisäelimiin ja ennuste on huono. Kipeä kissa on vietävä välittömästi eläinlääkäriin sillä asian kanssa viivyttely aiheuttaa vain lisäkärsimystä eläimelle.
sahrami
 
Viestit: 291
Liittynyt: 16 Joulu 2009 16:40

Re: Maitorauhaskasvaimesta

ViestiKirjoittaja JKS » 16 Syys 2011 23:46

Ensidiagnoosi oli eläinklinikalla, että mitään ei ollut enää tehtävissä. Lääkäri totesi "pumppaavan" hengityksen rohisevan ja sanoi lähes saman tien, mikä oli tilanne. Piikki oli siinä vaiheessa ainoa vaihtoehto.

Rakas kissani lepää nyt rauhassa muilla mailla ja kai se lohduttanee, että eläin ei enää kärsi.

Vinkiksi kaikille joilla sattuu sama tilanne vastaan; älkää tehkö samaa virhettä kuin minä, vaan viekää eläin HETI lääkärille, jos havaitsette maitorauhasissa epämääräistä kasvamista. Olemus, käytös ja ulkoinen hyvinvointi ei välttämättä muutu miksikään moniin kuukausiin, mutta kasvain on katala ja iskee kyllä varmasti sisäelimiin ajan mittaan.


***RIP Kattila***
JKS
 
Viestit: 2
Liittynyt: 14 Syys 2011 11:39

Re: Maitorauhaskasvaimesta

ViestiKirjoittaja sahrami » 17 Syys 2011 06:59

Ikävää että teille kävi näin. Vinkkisi muille kissan omistajille on todella aiheellinen, kissa ei näytä kipuaan ennen kuin se on ihan oikeasti kipeä, ja silloin on jo yleensä kiire.
sahrami
 
Viestit: 291
Liittynyt: 16 Joulu 2009 16:40


Paluu Kissan terveydenhoito

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa